null Kiekon viemä

– Frisbeegolf opettaa hallitsemaan mieltä. Heittoihin on keskityttävä täysillä ja unohdettava muu, Otto Ikonen sanoo.

– Frisbeegolf opettaa hallitsemaan mieltä. Heittoihin on keskityttävä täysillä ja unohdettava muu, Otto Ikonen sanoo.

Kiekon viemä

Frisbeegolf on opettanut Otto Ikosta huomaamaan onnistumisia.

Otto Ikosella oli pari omaa kiekkoa, kun hän syksyllä 2010 lähti ystävänsä kanssa frisbeegolfradalle. Hän oli kokeillut lajia kerran vaimonsa kanssa, mutta he olivat luovuttaneet kesken kierroksen.

Ystävältään Ikonen sai neuvoja ja kiekkoja lainaksi. Parin onnistumisen jälkeen hän oli jäänyt lajiin koukkuun.

Ikonen marssi kauppaan ja osti läjäpäin kiekkoja ”tietämättä mitä niillä saa aikaan”. Hän meni Siltamäen aluepuiston radalle ja heitti uuden kiekon lampeen. Seuraavana päivänä hän palasi paikalle, kahlasi lampeen, löysi sieltä omansa ja parikymmentä muuta kiekkoa. Hän alkoi soitella kiekkoihin kirjoitettuihin puhelinnumeroihin. Ihmiset ilahtuivat, kun kuulivat, mitä Ikonen oli tehnyt ja löytänyt.

Alkuvaiheessa onnistuminen oli Ikoselle sitä, että hän sai kiekon lentämään suoraan yli 30 metriä tai onnistui puttaamaan kiekon koriin yli 5 metrin päästä.

– Sen jälkeen kun perustekniikka on hallussa, pienet nyanssit ratkaisevat. Se on lajissa hienointa. Kun on tehnyt jotain hieman erilailla ja onnistunut ja vielä tajunnut, miksi on onnistunut, tunne on mahtava, Ikonen, 29, kuvailee.

Elintarvikeliikkeen myymäläpäällikkönä työskentelevä Ikonen luonnehtii itseään sosiaaliseksi tyypiksi. Frisbeegolfin parissa kynnys jutella tuntemattomille on madaltunut entisestään. Harrastus on myös vienyt miestä paikkoihin, joissa ei muuten olisi tullut käytyä, kuten Ruotsiin Järvaan ”Euroopan ehkä hienoimmalle frisbeegolfradalle” ja Itävaltaan vuorenrinteellä sijaitsevalle radalle.

Jos joku olisi kolme vuotta sitten sanonut Ikoselle, että jonain päivänä tämä starttaa autonsa aamulla ennen seitsemää ehtiäkseen ajoissa frisbeegolfkisoihin Vampulaan, Ikonen ei olisi uskonut. Mutta niin vain viime kesänä kävi.

Yksi tai kaksi onnistumista kierroksella riittää tuomaan Ikoselle tunteen, että tekemistä kannattaa jatkaa. Se on frisbeegolfista saatu oppi, jota hän soveltaa myös muuhun elämään.

– Kokonaiskuva jostain asiasta voi näyttää synkältä, mutta kun jaksaa hakea tilanteesta hyviä asioita ja onnistumisia, kokonaiskuvakin alkaa näyttää kirkkaammalta.

– Aina hyviä asioita ei pysty näkemään itse. Silloin joku muu voi huomata ne ja sanoa ääneen.

Frisbeegolfin ansiosta Ikonen on ollut aiempaa enemmän yhteydessä vanhoihin kavereihin, jotka myös viihtyvät lajin parissa.

– On asioita, joista juttelee mieluummin kaverin kanssa kaksin kuin porukassa. Sellaisista asioista voi jutella, kun kierretään rataa kahdestaan.

Ikosen ensi kauden tavoite on tuplata heittojen ja kilpailujen määrä viime kauteen verrattuna. Tänä talvena hän on käynyt treenaamassa pari kertaa Talin radalla. Lisäksi kotona verkkokellarissa on kokoontaitettava frisbeegolfkori.

– Kun on ollut asiaa kellariin, olen pystyttänyt korin käytävälle ja treenannut heittoja, Ikonen paljastaa.


Otto Ikonen ehdottaa seuraavaksi haastateltavaksi Muutosvoima-sarjaan Korson eläkkeellä olevaa kirkkoherraa Kari Pekka Kinnusta.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.