null Kierrä vapaalla tyylillä kirkkoa ympäri

Hannu Pöntinen kannustaa liikkumaan Yhteisvastuukeräyksen hyväksi. Kuva: Paula Lehto

Hannu Pöntinen kannustaa liikkumaan Yhteisvastuukeräyksen hyväksi. Kuva: Paula Lehto

Kierrä vapaalla tyylillä kirkkoa ympäri

Kirkon lenkillä hoidetaan itseä ja muita, kertoo kirkkoherra Hannu Pöntinen.

"Pidän liikuntatapahtumia liikuttavan hyvänä keinona hankkia rahaa Yhteisvastuukeräykseen. Osallistumalla tapahtumaan voi tehdä hyvää kaksinkertaisesti: liikunta tekee hyvää itselle ja samalla tekee hyvää toiselle osallistumismaksun kautta. Ihminen on fyysinen, henkinen ja hengellinen kokonaisuus. Ihminen voi hyvin, kun kaikki puolet muistetaan ja niitä hoidetaan.

Tänä keväänä Vantaankosken seurakunta järjestää Kirkon lenkin vappua edeltävänä lauantaina ja Yhteisvastuugolfin toukokuun viimeisenä maanantaina. Molempiin tapahtumiin voi osallistua kuka tahansa.

Olen haastanut Kirkon lenkille muun muassa piispoja, kaupunginjohtajan ja vapaaehtoisia. Myös kaikki Vantaan seurakuntien työntekijät on haastettu.

Toivottavasti muutkin innostuvat haastamaan työtovereitaan ja tuttujaan. Mikään ei estä hankkimasta sponsoria tukemaan liikkumistaan osallistumismaksua suuremmalla summalla.

Kirkon lenkki on kaksi kilometriä. Kahden tunnin aikana sen voi kiertää niin monta kertaa kuin haluaa tai edetä vaikkapa vain 500 metrin päässä olevalle huoltopisteelle. Tyyli on vapaa. Liikkua voi vaikka lastenvaunujen kanssa tai sauvakävellen."

Jaa tämä artikkeli: