null Kiinnostiko kesäooppera?

Veikko Koivunen, 70

Veikko Koivunen, 70

Kiinnostiko kesäooppera?

Oopperakerho kokoontui Hämeenkylän kirkolla keskiviikkona 26.5.

Veikko Koivunen, 70

Kuinka innostuit oopperasta?

— Alun perin kiinnostuin operetista. Kävin 1950- ja 60-luvulla katsomassa kaikki operettiesitykset ja muutaman oopperan kotikaupungissani Tampereella. Kun työelämä toi Helsingin seudulle, aloin käydä oopperassa ja myös oopperakursseilla Savonlinnan kristillisellä opistolla. Ensimmäisen oopperakerhoni perustin työpaikalleni Helsingin Energiaan.

Mitä uutta opit oopperakerhon kokoontumisessa?

— Musiikkifestivaalin pyörittämiseen tarvitaan valtavasti ihmisiä. Jos Savonlinnan akustiikassa laulaja alkaisi laulaa sen mukaan kuin kuulee orkesterin, äänet tulisivat katsomoon eri aikaan. Viime vuoden Savonlinnan kävijöistä 96 prosenttia maksoi itse lippunsa.

Pisteillä 1–5, paljonko annat oopperakerholle?

— Annan 4 pistettä. On hienoa, että seurakunnassa voi olla tällaistakin harrastustoimintaa.

Päivi Ojala, 52

Kuinka innostuit oopperasta?

— Nautin monenlaisesta musiikista, mutta oopperaa pidin pitkään vaikeana, liian hienona ja raskaanakin musiikinlajina. Silti minussa asui kiinnostus oopperan maailmaan. Kun oman kirkkokuoromme basso Veikko Koivunen kertoi, että hän oli perustamassa seurakuntaamme oopperakerhoa, innostuin heti ajatuksesta.

Mitä uutta opit oopperakerhon kokoontumisessa?

— Oivalsin, miten äärettömän taitavia ja osaavia oopperalaulajat ovat ja miten tavattoman paljon oopperaesitys vaatii kaikilta esiintyjiltä ja teokseen osallistujilta. Minussa heräsi innostus päästä Savonlinnan oopperajuhlille. Niillä en vielä ole käynyt

Pisteillä 1–5, paljonko annat oopperakerholle?

— Annan 5 pistettä. Vierailija oli antoisa jatko niille kerroille, jotka kerhomme perustaja Veikko Koivunen on suunnitellut ja toteuttanut.

Olli Tuunanen, 50

Savonlinnan oopperajuhlien klubi-isäntä Olli Tuunanen, kuinka kiinnostuit oopperasta?

— Olen ollut Savonlinnan oopperajuhlilla mukana siitä lähtien, kun nykyaikaiset juhlat käynnistyivät vuonna 1967. Vanhempani lauloivat oopperakuorossa ja minäkin myöhemmin, vaikka nuorena harrastinkin sellonsoittoa. Olen myös laulanut pieniä osia oopperoissa ja toimin apulaiskuoronjohtajana. Vain vuonna 1972 en ollut Savonlinnassa.

Mikä on suosikkioopperasi?

— Sitä on mahdotonta sanoa, hyviä on niin paljon. Tietysti jotkut produktiot ovat onnistuneempia kuin toiset. Skotlannin linnoihin sijoittuva Macbeth sopi loistavasti Savonlinnaan.

Pisteillä 1–5, paljonko annat oopperakerholle?

— Annan 4 pistettä. On loistavaa, että oopperateeman alla kokoonnutaan yhteen. Monesti keskustelu tyrehtyy lyhyeen, mutta niin ei käynyt täällä.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.