Kimppavihkiminen on vaihtoehto kaupalliselle hääbuumille
Kuva: Olena Kyrian / iStockphoto

Kuva: Olena Kyrian / iStockphoto

Kimppavihkiminen on vaihtoehto kaupalliselle hääbuumille

"Naimisiin pääsee myös mutkattomasti ja käytännöllisesti", Espoon Hääiltaan osallistuva kappalainen Alarik Corander muistuttaa.

Espoo-päivänä 29. elokuuta järjestetään Hääilta Espoon tuomiokirkossa. Miksi yhteisvihkimisiä tarvitaan, tuomiokirkkoseurakunnan kappalainen Alarik Corander?

Haluamme kertoa, että kirkkohäiden valmisteluun ei tarvitse uhrata paljon rahaa ja vaivaa, vaan naimisiin pääsee myös mutkattomammin ja käytännöllisemmin. Haluamme myös muistuttaa vihkitoimituksen sisällöstä: se on rukousta ja lupausten antamista Jumalan edessä.

Ovatko yhteisvihkimiset vastaisku kaupalliselle hääbuumille?

Eivät vastaisku, vaan vaihtoehto. Hääjuhlassa on kaksi päähenkilöä, sulhanen ja morsian. Jos he tahtovat mennä avioon vähemmällä metelillä, se on ihan yhtä hyvä tapa.

Hääiltaan on reilut viisi viikkoa. Ehtiikö mukaan vielä?

Kyllä ehtii. Hääiltaan voi ilmoittautua 15. elokuuta mennessä. Avioliiton esteiden tutkinta pitäisi suorittaa ajoissa, koska esteettömyystodistuksen saamiseen menee viikko.

Olet vihkinyt pareja myös aiemmissa Hääyö-tapahtumissa. Onko tilaisuus yhtä arvokas kuin perinteiset häät?

Kokemukseni mukaan tunnelma on omalla tavallaan erityinen ja intiimi. Tärkeintä on, että vihkipari kokee hetken omakseen. Olen kuullut, että jotkut Hääyössä vihityt parit ovat pitäneet yhteyttä jälkeenpäin. Ennen vanhaan kirkoissa järjestettiin paljon sakastivihkimisiä, joissa oli läsnä vain kaksi todistajaa ja vihkipari.

Vihkiaikoja voi tiedustella Espoon seurakuntien Palvelukeskuksesta arkisin klo 8–15 puh. 09 8050 2601. Lisätietoja Hääillasta täällä.

Jaa tämä artikkeli: