null Kirkko Espoossa irtisanoo sopimuksensa Palvelevan puhelimen kanssa: "Palvelulle ei ole enää sellaista tarvetta kuin aiemmin"

Kirkko Espoossa lopettaa yhteistyönsä Palvelevan puhelimen kanssa ja kohdentaa auttamisresurssinsa muualle.

Kirkko Espoossa lopettaa yhteistyönsä Palvelevan puhelimen kanssa ja kohdentaa auttamisresurssinsa muualle.

Ajankohtaista

Kirkko Espoossa irtisanoo sopimuksensa Palvelevan puhelimen kanssa: "Palvelulle ei ole enää sellaista tarvetta kuin aiemmin"

Auttamiseen suunnattuja resursseja ei aiota vähentää, vaan ne kohdennetaan uudella tavalla.

Espoon yhteinen kirkkovaltuusto päätti 13.12. irtisanoa yhteistyösopimuksen pääkaupunkiseudun Palvelevan puhelimen kanssa. Espoon seurakuntien tiedotteen mukaan palvelulle ei ole enää sellaita tarvetta kuin aiemmin, koska puheluiden määrä on laskenut ja avuntarvitsijat ovat hakeutuneet muiden auttamispalveluiden piiriin.

Palvelevaan puhelimeen tuli vuonna 2016 noin 226 800 soittoyritystä, joista 43 prosenttiin vastattiin. Internetissä keskusteluja käytiin 3 800 ja kirjeitse neljä. Valtaosa keskusteluista käytiin siis yhä puhelimessa.

Espoon seurakuntien tiedotteen mukaan auttamiseen suunnattuja resursseja ei aiota vähentää, vaan ne kohdennetaan uudella tavalla. Tähän asti Espoon seurakuntien diakonit ja papit on velvoitettu päivystämään puhelimessa. Yhdellä työntekijällä on ollut yhdestä kahteen päivystysvuoroa vuodessa. Vapaaehtoiset ovat hoitaneet noin puolet päivystyksistä.

Espoon seurakuntayhtymä neuvottelee kuitenkin vielä Helsingin ja Vantaan seurakuntayhtymien kanssa, jatkaako Espoo yhteistyötä Palvelevan puhelimen kanssa toisenlaisella sopimuksella.

Palvelevan puhelimen riesana ovat olleet muun muassa seksuaaliset häirintäsoitot.

Sopimuksessa on vuoden irtisanomisaika, joten toiminta jatkuu vielä totuttuun tapaan.

Otsikkoa on muutettu 15.12. kello 10.55. Aiempi otsikko oli: "Kirkko Espoossa ei jatka yhteistyötä Palvelevan puhelimen kanssa: 'Palvelulle ei ole enää sellaista tarvetta kuin aiemmin'"

Lisäys 15.12. kello 12.40: Espoon seurakuntayhtymä neuvottelee vielä, jatkaako se yhteistyötä Palvelevan puhelimen kanssa toisenlaisella sopimuksella.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Helsingin ja Vantaan seurakuntayhtymät jatkavat Palvelevan puhelimen toimintaa – Espoo vetäytyy

Ajankohtaista

Yhteinen kirkkoneuvosto valtuutti yhteisen seurakuntatyön johtajan neuvottelemaan uuden sopimuksen Vantaan seurakuntayhtymän kanssa. Espoon seurakuntayhtymä irtautuu Palvelevasta puhelimesta ensi vuoden alusta alkaen.Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.