Kirkko, media ja homot
Ajankohtaisen kakkosen homokeskustelun lopputulos oli keskustelijalistaa katsottaessa ennalta arvattavissa. Keskustelussa mielikuvaa kirkosta ja kristityistä loi pienen konservatiivisen vähemmistön ääni, ja niin kai oli ohjelman tarkoituskin. Nyt tilannetta hyödyntää kirkonvastainen Vakaumusten tasa-arvo -yhdistys, joka ylläpitää Eroa kirkosta -palvelua ja toimittaa mediaan reaaliaikaista tietoa eronneiden määrästä.
Kristillisdemokraattinen puolue ei ole kirkon poliittinen siipi eikä sen puheenjohtaja Päivi Räsänen edusta luterilaista kirkkoa, vaikka onkin sen jäsen. Kun puolueen nimessä lukee sana kristillinen, moni ajattelee sen olevan kirkkopuolue. No, todettakoon nyt selvästi, että näin ei ole. Kyseessä on poliittinen puolue, joka kalastelee konservatiivisesti ajattelevien kristittyjen ääniä. He puolestaan ryhmittyvät nyt entistä innokkaammin Räsäsen taakse, joten eduskuntavaaleissa kristillisdemokraatit saattavat saada vaalivoiton. Tosin kristillisdemokraattien sisälläkin Räsäsen puheet ovat herättäneet kritiikkiä.
Tampereen piispa Matti Repo ei tuonut keskustelussa esiin piispainkokouksen yksimielistä linjaa, jonka mukaan parisuhteensa rekisteröineiden puolesta voidaan kirkossa järjestää rukoushetki. Kirkon liberaalia puolta edusti yksin oppilaitospastori Leena Huovinen. Arkkipiispa Kari Mäkinen, piispa Irja Askola tai piispa Mikko Heikka olisi tuonut toisenlaisen sävyn keskusteluun, joka nyt koettiin homoseksuaalien ihmisarvoa loukkaavana.
Kuva, joka kirkosta julkisuudessa syntyy, ei vastaa sitä kirkkoa, jossa itse teen työtä. Ei ehtoollispöydässä kysytä seksuaalisesta suuntautumisesta, eivätkä papit heti kättelyn jälkeen tiedustele, mitä teet peiton alla. Kirkon työntekijöissä on homoseksuaaleja ja papeissa paljon niitä, jotka ovat valmiita siunaamaan rekisteröidyn parisuhteen. Seurakuntavaaleissa on homoseksuaaleja ehdokkaina. Homokielteisyyttä vastustavaan kirkolliseen Facebook-ryhmään on muutamassa päivässä liittynyt yli 13 000 ihmistä.
Kirkon jäsenkunnassa on monenlaisia mielipiteitä, miten muuten voisi olla, kun lähes kahdeksan kymmenestä kuuluu kirkkoon. Seurakuntien asioista päättävät luottamushenkilöt valitaan vaaleilla. Käykää siis äänestämässä. Se on todellista vaikuttamista.
Jaa tämä artikkeli: