null Kirkko muutettiin kuntosaliksi

Basic Fit -kuntosali.

Basic Fit -kuntosali.

Kirkko muutettiin kuntosaliksi

Pyhiä paikkoja otetaan joskus uusiokäyttöön. Hollannissa kirkkoja on muutettu niin hotelliksi kuin kuntosaliksikin.

Kruisheren-hotelli sijaitsee entisessä luostarissa ja sen kirkossa Maastrichtissa. Remontissa hotelli kunnostettiin yhdistelmäksi jylhää goottilaista arkkitehtuuria ja modernia designia.

Alunperin Pyhän Ristin sääntökunnan tarpeisiin valmistuneiden tilojen rakennustyö alkoi vuonna 1440, ja nyt hotellina palvelevat rakennukset valmistuivat vuonna 1520. Tiloissa on aiemmin toiminut ammusvarasto, sotilasparakki ja maatalouden tutkimusasema. Vuosina 1983–93 kirkko oli paikallisseurakunnan käytössä. Hotelli avattiin vuonna 2005.

Luostarin kirkosta tuli yliopiston auditorio

Minderbroedersin luostari valmistui Maastrichtiin vuonna 1699. Fransiskaanimunkkien karkotuksen jälkeen rakennus palveli vaivaistalona, vankilana, käräjäpaikkana ja sotilaspoliisin parakkina. Vuonna 1999 tilalle tulivat opiskelijat ja hallintohenkilökunta.

Basic Fit -kuntosali.

Perusteellisessa remontissa säilytettiin rakennuksen monikerroksellinen historia ja alkuperäinen tilan tuntu. Osa luostarin kirkosta palvelee nykyään yliopiston auditoriona.

Kuntosalitreenit Pyhän Hubertin kirkossa

Hollannin suurimman kuntosaliketjun Basic Fit:in kuntosalilla kannattaa kohdella ruumista Pyhän Hengen temppelinä, sillä kuntoilu tapahtuu entisessä Pyhän Hubertin kirkossa. Metsästäjien suojelupyhimyksenä tunnettu Hubert syntyi vuonna 656 Maastrichtissa.

Jaa tämä artikkeli: