Kirkko on suomalaisturistien tukena 37 maassa

Kirkko on suomalaisturistien tukena 37 maassa

Tukiverkkosi maailmalla -julistekampanja näkyy Helsinki-Vantaan lentokentällä 6.–19.10. Kirkon ulkosuomalaistyön kampanja muistuttaa ulkomaille lyhyeksi tai pidemmäksi aikaa matkustavia, että kirkko on ulkosuomalaisten ja turistien tukena 37 maassa. 

– Kirkon ulkosuomalaistyö on tukiverkko maailmalla. Ilojen ja kriisien keskellä olemme ulkomailla asuvia ja matkailevia suomalaisia varten, omalla äidinkielellä, kirkon ulkosuomalaistyön koordinaattori Susanna Merikanto-Timonen kertoo.

Monelle ulkomailla asuvalle ulkosuomaisten seurakunta tarjoaa tärkeän yhteyden muihin suomalaisiin. Näiden seurakuntien työntekijät sekä vapaaehtoiset auttavat pulmatilanteissa sekä helpottavat löytämän paikan uuden asuinmaan kirkossa.

Ulkosuomalaisten seurakunnissa järjestetään omalla äidinkielellä säännöllisiä jumalanpalveluksia ja kirkollisia toimituksia kuten kasteita, vihkimisiä ja hautajaisia. Seurakunnassa voi pohtia papin kanssa hengellisiä kysymyksiä, toimia vapaaehtoisena esimerkiksi naapuriavussa, käydä lukemassa suomenkielisiä lehtiä, osallistua erilaisiin tilaisuuksiin ja lainata kirjastosta kirjoja.

Vakituisten työntekijöiden lisäksi vuosittain valittavat turistipapit ja -kanttorit palvelevat suomalaisia lomalaisia ja kausimuuttajia suosituissa lomakohteissa kuten Espanjassa, Kreikassa, Kyproksella, Thaimaassa ja Yhdysvaltojen Floridassa. Matkapapit vierailevat myös Turkin ja Etelä-Amerikan kohteissa. Turistityöntekijät ovat määräaikaisia ja osa-aikaisia.

Löydä matkakohteesi kirkko osoitteessa tukiverkkosimaailmalla.fi

 

Jaa tämä artikkeli: