null Kirkkoherraehdokkaat varautuvat seurakuntien yhdistämiseen

Vaalipaneeli veti Korson kirkon lähes täyteen. Keskustelua kävivät Vantaan Laurin päätoimittaja Pauli Juusela sekä kirkkoherraehdokkaat Pirkko Yrjölä, Hannu Tiainen ja Asko Ojakoski.

Vaalipaneeli veti Korson kirkon lähes täyteen. Keskustelua kävivät Vantaan Laurin päätoimittaja Pauli Juusela sekä kirkkoherraehdokkaat Pirkko Yrjölä, Hannu Tiainen ja Asko Ojakoski.

Kirkkoherraehdokkaat varautuvat seurakuntien yhdistämiseen

Korson kirkkoherraehdokkaiden mielestä karismaattisuudelle on oltava kirkossa tilaa. Lähetysjärjestöjä he karsisivat.

Vantaalla ei voida lähivuosina välttää seurakuntien yhdistämisiä, arvioivat Korson kirkkoherraehdokkaat vaalipaneelissa maanantaina 6.5.

Tikkurilan seurakunnan kappalainen Pirkko Yrjölä totesi, että mietittäväksi voi tulla esimerkiksi Korson ja Rekolan seurakuntien yhdistäminen. Pukkilan kirkkoherra Hannu Tiainen sanoi, että vaikka seurakuntia on luultavasti pakko yhdistää, suurissa seurakunnissa ei tavoiteta sitä seurakuntaelämän laatua, johon esimerkiksi Korson kokoisessa seurakunnassa on mahdollisuus.

Someron kirkkoherran Asko Ojakosken mukaan seurakuntien yhdistämistä voisi hidastaa muuttamalla seurakuntien ja seurakuntayhtymän työnjakoa niin, että yhtymälle siirrettäisiin enemmän tehtäviä.

Kaikki kirkkoherraehdokkaat olisivat valmiita avaaman Korson kirkon ovet dancemessulle. Samoin he katsoivat, että karismaattisuudelle on seurakunnassa tilaa, kunhan lieveilmiöt pidetään kurissa.

Sen sijaan kysymys samaa sukupuolta olevien parisuhteiden siunaamisesta jakoi mielipiteet.

– En siunaisi. Arvostan perinteistä avioliittoinstituutiota ja siihen perustuvaa perhettä. Muunlaiset systeemit eivät voi täyttää sen tehtävää, enkä ymmärrä, miksi niitä pitäisi kirkossa siunata. Hyväksyn sen, että yhteiskunta on järjestänyt esimerkiksi mahdollisuuden rekisteröidä parisuhteen, Ojakoski sanoi.

Yrjölän mielestä papin virka on nimenomaan siunaamisen virka.

– Elämä ja ihmiset ovat opettaneet minut näkemään, että rakkaus kuuluu kaikille, hän sanoi.

Tiainen totesi, ettei siunaaminen ole hänelle ongelma.

– Luterilainen kirkko on aina kunnioittanut maallista esivaltaa. Nytkään ei ole syytä eriytyä ympäröivästä yhteiskunnasta.

Vantaan seurakunnissa on viime vuosina kiistelty siitä, millä perusteilla lähetysjärjestöille myönnetään tukea. Tukea on leikattu niiltä järjestöiltä, joiden on katsottu toimivan kirkon linjauksia vastaan suhtautumisessaan naispappeihin tai seksuaalivähemmistöihin. Kirkkoherraehdokkaiden mielestä ongelmien yksi syy on lähetysjärjestöjen määrä.

– Pitäisi olla yksi kirkon johtama lähetysjärjestö. Ongelmat syntyvät siitä, että järjestöt määrittelevät omat näkemyksensä kuuntelematta kirkon toiveita. Täällä on toimittu oikein, kun asiaan on puututtu, Tiainen sanoi.

– En olisi ollut niin hanakka leikkaamaan tukia, mutta olisi parempi, jos meillä olisi yksi kirkon oma lähetysjärjestö, Ojakoski arvioi.

– Yhä tänäänkin kirkon tehtävänä on viedä evankeliumia. Kristinusko on tuonut Suomeen paljon hyvää, kuten tasa-arvon. Meidän ei pidä tukea sellaista lähetystyötä, joka polkee sitä, sanoi Yrjölä.


Korson kirkkoherranvaali pidetään su 19.5. klo 11.30–19 ja ma 20.5. klo 9–19 Korson kirkossa. Ennakkoäänestys on 13.–17.5. kirkkoherranvirastossa. Katso lisätietoja vaalista, vaalikone ja ehdokkaiden esittelyvideot osoitteesta www.korsonseurakunta.fi.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.