Kaisa Halonen -haulla löytyi 552 hakutulosta.

1. Kirjat: Finlandia-voittaja Taivaanpallo näyttää, miten suojatonta oli naisen elämä 1600-luvulla

Mikael Niemen romaanissa Karhun keitto Lars Levi Laestadius taas piti huolen heikoista. Herätysliikejohtajan esittäminen murhamysteereitä tutkivana salapoliisina tuntui kuitenkin päälle liimatulta.

Wed Jan 16 11:30:00 EET 2019

2. Harras hetki: Piispa Teemu Laajasalolle kirkko on pieni pala taivasta

Piispa Teemu Laajasalon mielestä kirkot eivät ole mikä tahansa nähtävyyksiä. Siksi hän toivoo, että niiden ovet pidettäisiin useammin auki.

Fri Jan 11 11:10:00 EET 2019

3. Kerro, kuinka vietät lepopäivää, ja voita torkkupeitto!

Menetkö sunnuntaina kirkkoon? Entä kauppaan? Onko joku päivä viikostasi pyhitetty perheelle tai ystäville? Maltatko koskaan pitää puhelinta kiinni?

Tue Jan 08 11:15:00 EET 2019

4. Lukemista lomapäiviksi: naiset paljastavat ihmissuhteiden arat paikat

Tämän vuoden kirjoissa perhe on pettymysten, pelon, läheisyyden ja rakkauden näyttämö.

Tue Dec 18 15:30:00 EET 2018

5. Keski-ikäistynyt Samuli Putro tietää, miksi on olemassa – "Kaikkea banaalia, kuten matkustamista, olen tehnyt ihan tarpeeksi"

Samuli Putron rukous voi olla ilmaan heitetty ajatus tai toive. Joskus häntä pelottaa niin paljon, että on laitettava kädet ristiin.

Fri Dec 14 10:45:00 EET 2018

6. Kirkkoa tai uskonnollisuutta pitää pyhänä vain joka kuudes suomalainen – mikä meille sitten on pyhää?

Suomalaisten pyhimpinä pitämät asiat eivät ole ylhäällä taivaissa vaan ulottuvilla ihan tavallisessa elämässä: rakkaus, läheiset ihmissuhteet, oma koti ja lepo.

Wed Dec 12 16:45:00 EET 2018

7. Uskon arviointi on kirkoillekin vaikeaa, mutta ketään ei kasteta vain turvapaikan saamisen takia

Suomessa on kastettu arviolta lähes tuhat turvapaikanhakijaa. Kristityksi kääntymiseen vedotaan noin 550:ssä vireillä olevassa turvapaikkahakemuksessa.

Fri Nov 23 15:25:00 EET 2018

8. Helena Ruuska penkoi Hugo Simbergin elämää kahden ja puolen vuoden ajan, mutta jotkut kysymykset jäivät vastausta vaille

Taiteilija Hugo Simbergin lyhyeksi jääneeseen elämään mahtui draamaa: onnettomia rakastumisia ja vakava sairaus. Simbergin elämäkerran kirjoittanut Helena Ruuska ihastui taiteilijan topakkaan Blenda-sisareen.

Thu Nov 22 10:10:00 EET 2018

9. Miksi James Bond ei koskaan kuole ja maailmanloppu tulee yhä uudelleen? Uskonnontutkijat vastaavat

Luulitko eläväsi maallistunutta arkea, jossa uskonnolliselle ajattelulle ei ole tilaa? Luulit väärin. Teologian opiskelija Olavi Seppänen ja uskontotieteilijä Nina Maskulin kertovat, miten uskonto näkyy esimerkiksi toimintaelokuvissa ja fantasiakirjallisuudessa.

Mon Nov 12 15:15:00 EET 2018

10. Harras hetki: Meditaatiossa etsitään suurta hiljaisuutta, joka on ajatusten takana

Kristillinen meditaatio auttaa Anu Pylkkästä tunnistamaan olennaisen.

Fri Nov 09 11:00:00 EET 2018

11. Juha Itkonen ja Hannu Mäkelä kertovat uusissa kirjoissaan surustaan

Esittelyssä kuusi kirjaa surusta.

Mon Nov 05 14:00:00 EET 2018

12. Harras hetki: Viestintäpäällikkö Kimmo Holappa muistaa hiljattain edesmenneitä läheisiään poistamalla heidät puhelimestaan

Kun pyhäinpäivän ilta hämärtyy, Holappa tuntee oman paikkansa sukupolvien ketjussa.

Fri Nov 02 09:20:00 EET 2018

13. Hän on siellä jossakin ja tallella – leskeksi jäänyt Päivi Kanerva-Hynninen ja 200 vainajaa hautaan siunannut pappi Marja Heltelä puhuvat kuolemasta

Päivi Kanerva-Hynninen ei pelkää kuolemaa, koska tietää, että puoliso odottaa siellä. Marja Heltelä ajattelee niin, että Jumalan valtakuntaan siirtyneet ovat tässä ja lähellä.

Fri Nov 02 09:00:00 EET 2018

14. Krematorion työntekijä tietää, että ihmisestä jää viitisen litraa tuhkaa

– Tämä täytyy ottaa ihan työnä, sanoo Tauno Sutinen, joka on palvellut vainajia ja heidän omaisiaan yli 30 vuotta. Surullisimpia ovat lasten hautajaiset.

Thu Nov 01 09:30:00 EET 2018

15. Tämä kolahti: Pyöräilin Kiasmassa ja muistin, millaista on olla lapsi

Ann Veronica Janssensin näyttelyssä on suostuttava pois katsojan roolista kokeilemaan ja tuntemaan.

Fri Oct 12 10:50:00 EEST 2018

16. Yhteisöelämä ja säännöllinen rukous voisivat olla kirkon vastaus hengellisille etsijöille, uskoo anglikaanipappi Ian Mobsby

Lontoolaispappi Ian Mobsby on huomannut, että ihmiset haluavat uskon olevan kokemuksellista ja merkityksellistä. He odottavat elämänsä muuttuvan.

Fri Oct 05 15:00:00 EEST 2018

17. ”Olin niin kultin pauloissa, että menetin itseni totaalisesti”, kertoo entinen skientologi Mariette Lindstein

Ruotsalainen Mariette Lindstein oli 25 vuotta elämästään mukana skientologialiikkeessä. Hän onnistui pakenemaan, ja nyt hän varoittaa ihmisiä, etteivät he tietämättään joutuisi ääriliikkeiden pariin.

Thu Oct 04 09:00:00 EEST 2018

18. ”Maalasin kolme enkeliä, koska paperissa ei ollut enemmän tilaa” – nyt 7-vuotiaan Lucaksen enkelit lentävät Espan lavalla

Parin viikon ajan Esplanadin puistossa liikkuessaan voi nähdä enkeleitä lasten ja nuorten silmin. Kaupunkitaidehankkeen tarkoitus on herättää keskustelua yli uskontorajojen.

Wed Oct 03 12:30:00 EEST 2018

19. Haavoittunut enkeli on Ateneumin rakastetuin maalaus

Hugo Simberg maalasi Haavoittuneen enkelin raskaan elämänvaiheen päätteeksi vuonna 1903. Maalauksen suosion salaisuus piileekin ehkä sen välittämässä myötätunnossa.

Wed Sep 26 12:00:00 EEST 2018

20. Ihmiset tarvitsevat enkeleitä, ja siksi pääkaupunkiseudun kirkot ovat niitä täynnä

Paavalinkirkossa voi sytyttää kynttilän suojelusenkelin eteen ja Korson kirkon muistolehtoon on tuotu yli sata enkelikoristetta. Ihminen etsii yhteyttä taivaaseen ja toivoo, ettei kaikki lopu kuolemaan. Toimittaja kävi tutustumassa pääkaupunkiseudun enkeleihin.

Wed Sep 26 09:30:00 EEST 2018