Kaisa Halonen -haulla löytyi 578 hakutulosta.

1. Äijäkävely Itä-Helsingissä sukeltaa nostalgiaan ja oikoo ennakkoluuloja

Marco Kosonen ja Petri Stenman kirjoittivat matkaoppaan Itä-Helsinkiin. Nyt he kertovat, mitä idässä kannattaa nähdä ja tehdä.

05.07.2019

2. Kristiina Raunetsalo halusi elämäänsä ”jotakin muuta” – niinpä hän otti avukseen sakset ja vanhoja lehtiä

Yrittäjä Kristiina Raunetsalo teki aarrekartan ja huomasi kaipaavansa vapautta ja keveyttä. Kehitysvalmentaja Kristiina Blom kertoo, miksi nämä unelmat voivat toteutua.

02.07.2019

3. Haluatko muutosta elämääsi? Näin teet oman tulevaisuutesi aarrekartan

Tunnetko olevasi umpikujassa tai risteyskohdassa? Ihminen voi vaikuttaa elämäänsä paljon enemmän kuin yleensä ajatellaan, sanoo kehitysvalmentaja Kristiina Blom.

02.07.2019

4. ”Naisen tulee olla nainen taiteessaan, vain silloin se voi olla vahvaa” – tällaisia teoksia maalasivat Suomen 1800–1900-lukujen vahvat naiset

Ellen Thesleff ja Sigrid Schauman ovat esimerkkejä siitä, ettei taiteilijan luomisvoima ole sukupuolesta tai iästä kiinni.

11.06.2019

5. Malmin hautausmaalla elää omintakeinen fanikultti: kossua ja ruusuja kuolleille julkkiksille

Pappi Kai Sadinmaa tuntee viinan viemien tähtien ja seurapiirikaunotarten traagiset kohtalot.

07.06.2019

6. Rukoushelmet ovat enemmän kuin kaunis stressilelu – tavoita sisäinen rauha paikasta riippumatta

Rukousnauhat ja -helmet ovat ikiaikaisia apuvälineitä hiljentymiseen ja keskittymiseen.

06.06.2019

7. Katso tästä, kuinka rukousnauhan avulla rukoillaan

Jeesuksen elämän salaisuudet valkenevat ruusukkorukousnauhaa pyörittelemällä. Tutki rukousnauhan salaisuuksia alla olevaa kuvaa klikkailemalla.

04.06.2019

8. Akseli Gallen-Kallela, Hugo Simberg ja Pekka Halonen rinnastivat taiteen uskontoon – spiritualistiset istunnot kuuluivat elämään

Akseli Gallen-Kallelalle ja muille kultakauden taiteilijoille taide oli henkisen etsinnän väline, jolla tavoiteltiin korkeampaa tietoa. He kokivat kirkon edustaman kristinuskon vanhanaikaiseksi.

20.05.2019

9. Rap-artisti Mercedes Bentso on äidin tyttö, jolle feminismi on hengissä pysymistä

Koulukiusattu Linda-Maria Roine leikki välitunneilla Jumalan kanssa. Nyt hän on räppäri Mercedes Bentso, tylsä luterilainen, hetkittäin onnellinen ja usein vihainen.

08.05.2019

10. Raamatusta löytyy äitejä, jotka käyvät valtapelejä, suosivat yhtä lapsistaan ja kokevat riittämättömyyttä

Raamatussa kuvataan sellaisia äitiyden piirteitä, joita ei mielellään näkisi, ja syyllisyydentunteet ovat aina olleet äideille tuttuja, sanoo raamatuntutkija Outi Lehtipuu.

07.05.2019

11. Tee testi: Tunnetko Raamatun oudot äidit?

Kuka oli Raamatun tehokas yrittäjänainen? Kuka hylkäsi poikansa pelastaakseen tämän hengen, ja kuka vertasikaan itseään kanaemoon?

07.05.2019

12. Hannu Holma haluaa saada suomalaiset liikkeelle – reitti voi kulkea vaikka kirkosta kirkkoon

Laulaja Hannu Holma ideoi Agricola-kävelyn, joka alkaa Mikael Agricolan synnyinpitäjästä Pernajasta ja päättyy hänen piispanvirkapaikkaansa Turkuun. Reitille osuvat myös Vantaan Pyhän Laurin kirkko ja Espoon tuomiokirkko.

26.04.2019

13. Vanhan Kuninkaantien varrelta löytyy kirkkoja, joissa voi edelleen aistia keskiajan – poimimme kolme tärppiä pk-seudulta

Kuninkaantie oli keskiajalla kansainvälinen valtaväylä, joka Suomessa kulki Turusta Viipuriin. Sen varrella on useita keskiaikaisia kivikirkkoja.

26.04.2019

14. ”Vainajilla ei ole nimeä, eikä ole ketään, jolle heidän kuolemastaan voisi ilmoittaa” – Välimereen hukkuneet vainajat päätyvät nimettömään hautaan

Toimittaja Taina Tervonen haastatteli kirjaansa ihmisiä, joiden työnä on käsitellä Välimeren haaksirikkojen uhreja. Heidän päällimmäinen tunteensa on voimattomuus.

16.04.2019

15. Harras hetki: Aaro Löf tuntee Jumalan tuoksuna – puhelin hälyttää aamuviiden jälkeen päivän ensimmäiseen rukoukseen

Aaro Löf on suufi, jolle kaikissa hengellisissä perinteissä on kysymys Jumalan läsnäolon kokemisesta.

22.03.2019

16. Muusikko Joose Keskitalo kolusi lähes kaikki herätysliikkeet ennen kuin hänestä tuli ortodoksi: ”Nyt minulle on avautunut laajempi sfääri asioihin”

Jo lapsena Joose Keskitalo huomasi hahmottavansa monet asiat eri tavalla kuin muut. Lauluntekijänä hän haluaa jättää mysteerille tilaa ja olla uskollinen unilleen.

18.03.2019

17. Muistisairaiden Sanervakodissa saa syödä yöllä, tupakoida ja elää muutenkin mahdollisimman tavallisesti – kunnes tulee aika kuolla hoitajan silitellessä

Tavallisten muistisairauksien lisäksi Sanervakodin asukkailla on pahoinpitelyn tai aivoverenvuodon aiheuttamia aivovammoja ja psyykkisiä sairauksia. Osan aivoja on vahingoittanut rankasta alkoholin käytöstä johtuva vitamiininpuutos. Kaikkia hoidetaan kristilliseltä arvopohjalta.

14.03.2019

18. Voima olkoon kanssanne, siskot! – Tytöt ja naiset saavat kolmessa romaanissa tarpeekseen miesten uskonnollisesta vallankäytöstä

Suomalaisnaisten uutuusromaaneissa jätetään uskonyhteisö ja kokeillaan, millaista on tehdä syntiä. Naomi Aldermanin Voima-romaani paljastaa Jumalan äidinkasvot, eivätkä ne ole kovin lempeät.

08.03.2019