Kaisa Halonen -haulla löytyi 611 hakutulosta.

1. Naantalin luostarin munkkeja pidettiin keskiajalla kaidalla tiellä ihmetarinoiden avulla

Tuoreessa kirjassa julkaistut kertomukset varoittavat paholaisen kanssa veljeilystä ja ehtoollisleivän käytöstä taikuuteen.

23.03.2020

2. Kalevalainen versio Neitsyt Mariasta ei tarvinnut raskaaksi tulemiseen Pyhää Henkeä vaan puolukan

Runoilija Sirpa Kyyröselle Kalevalan Marjatta ja Raamatun Neitsyt Maria ovat lenkkejä myyttisten äitien ketjussa.

3. Ilmastoahdistusta käsitellään nyt runouden keinoin

Ilmastokatastrofin synnyttämissä runoissa ihminen on tuhoisa ja lyhytikäinen laji, josta Jumalakin on tainnut kääntää katseensa pois.

26.02.2020

4. ”Diakonin työssä hengellisyys ei ole niin heviä kamaa” – Kolme ihmistä kertoo, miksi he aikuisiällä opiskelivat kirkon töihin

Elämänkokemuksesta on paljon apua, sanovat Outi Lantto, Aapo Rikala ja Jari Saarinen, jotka opiskelivat kirkon töihin keski-iässä.

25.02.2020

5. ”Ihme voi olla sekin, että näkee jonkun asian toisella tavalla”, sanoo kirjailija Joel Haahtela, joka kulki Athos-vuoren pyhiinvaelluksella hyvin kauas

Kristinusko on opettanut Joel Haahtelalle, että kaikkea ei tarvitse yrittää hallita itse. Voi nöyrtyä ja kääntyä Jumalan puoleen.

07.02.2020

6. Hiljainen rukous voi parantaa tunne-elämän haavoja tai auttaa olemaan enemmän läsnä arjessa

Vaikeat kokemukset ovat tunneroskaa, jota Jumala kompostoi ja puhdistaa hiljaisuudessa, oivalsi hengellinen opettaja Thomas Keating. Perheterapeutti Arja Seppänen ja erikoislääkäri Simo Kuurne kertovat, millaista on Keatingin opettama parantava sydämen rukous.

06.02.2020

7. Taiteilija, joka nappaa valon toisesta maalauksesta – Kuutti Lavosen 60-vuotisjuhlanäyttely on kiehtova kasvogalleria

Kuutti Lavosen teoksissa risteytyvät muistumat taidehistoriasta ja taiteilijan omasta elämästä.

06.02.2020

8. Ulf ja Birgitta Ekman siirtyivät karismaattisesta seurakunnasta katoliseen kirkkoon: ”Emme katso taaksepäin katuen, koska vedimme monia ihmisiä Herran luo”

Ruotsalaisen Livets Ord -megakirkon perustajat löysivät katolisesta kirkosta kaipaamaansa syvyyttä ja jatkuvuutta – ja saman vankan uskon ihmeisiin.

28.01.2020

9. 2020-luvun lasten leikeissä yksisarvinen on maaginen olento ja asuu taivaassa, keskiajalla sitä pidettiin Kristuksen symbolina

Kallion seurakunnan iltapäiväkerhon asiantuntijat tietävät, että yksisarvinen taikoo sarvellaan. Professori Tuomas Heikkilä kertoo, että sarvien taikavoimaan uskottiin aikoinaan myös kuninkaallisissa piireissä.

24.01.2020

10. Kirkko ja kaupungin lukijoille alennus Minä olen -messujen lipuista – kirkolla myös omaa ohjelmaa guruista Tommy Hellsteniin

Enää ei ihmetellä, miksi kirkko on mukana tällaisessa tapahtumassa, sanoo pappi Henri Järvinen, joka on tuottanut hyvinvointitapahtumaan kristillistä sisältöä.

14.01.2020

11. Ulla Kosonen ottaa selvää viemäröinneistä ja laatii hartauskirjoituksia – kirkkoherran työ sopii introvertille feministille

Vuoden oulunkyläläiseksi valittu kirkkoherra Ulla Kosonen puhuu erilaisuuden kunnioittamisen puolesta. Kirkkoon mahtuu keskeneräisenäkin.

14.01.2020

12. Tuntemattoman hyvä teko yllätti keskellä arkea

Lukijat kertovat, että kun hätä on suurin, on lähimmäinenkin lähellä. Jeesus ja Paavali antavat mallia auttamiseen.

16.12.2019

13. Suomen kirkon suurin puhallus vai oikeusmurha? – Seurakuntien tukema lähetysjärjestö ja sen erotettu hallintojohtaja kiistelevät potkuista

Sleyn entinen hallintojohtaja riitautti irtisanomisensa. Sley puolestaan arvioi tämän aiheuttaneen toiminnallaan yhdistykselle kuuden miljoonan euron vahingot.

13.12.2019

14. Tämä kolahti: Kaksi paavia -elokuva on sovinnollinen satu, jossa veteraaninäyttelijät saavat loistaa

Olipa kerran paavi, joka ei enää halunnut olla paavi, ja niinpä sitten valittiin toinen paavi. Fernando Meirelles teki aiheesta lämminhenkisen elokuvan.

13.12.2019

15. ”Mitä naiset edellä, sitä miehet perässä” – Tällainen on keskimääräinen pappi

Yhä useampi pappi on kotoisin pääkaupunkiseudulta. Naisia on pian enemmistö papeista.

25.11.2019

16. Tee testi: Kuinka pappi olet?

Tilastot kertovat, millainen on tyypillinen pappi. Testaa, olisiko sinusta sellaiseksi.

25.11.2019

17. ”Lailaa vaivasi se, että barokin taiteessa Jeesus esitetään ristillä usein pulleana ja vaaleanpunaisena” – kuvanveistäjä Laila Pullinen halusi tehdä krusifiksin, joka ei kaunistele Jeesuksen uhria

Vantaan taidemuseo Artsissa esiteltävä Laila Pullinen näytti krusifikseissaan kärsivän Jeesuksen. Hakunilan kirkon muistopihalle hän teki lempeän graniittiveistoksen.

22.11.2019

18. Tässä tapahtumassa saa laulaa synnistä ja kuolemasta – Kanttori Petri Koivusalo haluaa järkyttää ja lohduttaa

Espoon tuomiokirkossa järjestetään jo kolmas Synkkien virsien ilta, jossa veisataan voimalla vaikeista asioista.

15.11.2019

19. Kun intialaisguru Amma halaa, se on radikaali teko – mutta voiko luterilainen mennä Amman syliin?

Suomessa vieraileva Amma on halannut jo lähes 40 miljoonaa ihmistä. Tutkijan mukaan Amma tarjoaa hengellistä dynamiikkaa, jota kirkosta on vaikea löytää.

14.11.2019

20. Toimittaja levähti ruumisarkussa ja mietti kuolevaisuutta – Näyttely kertoo, mitä tapahtuu, kun ihminen kuolee

Kivikauden vainajista jäi punainen jälki maahan. Minulta saattaa jäädä sotkuinen, täpötäysi varastokomero.

08.11.2019