Kaisa Halonen -haulla löytyi 604 hakutulosta.

1. Ulf ja Birgitta Ekman siirtyivät karismaattisesta seurakunnasta katoliseen kirkkoon: ”Emme katso taaksepäin katuen, koska vedimme monia ihmisiä Herran luo”

Ruotsalaisen Livets Ord -megakirkon perustajat löysivät katolisesta kirkosta kaipaamaansa syvyyttä ja jatkuvuutta – ja saman vankan uskon ihmeisiin.

28.01.2020

2. 2020-luvun lasten leikeissä yksisarvinen on maaginen olento ja asuu taivaassa, keskiajalla sitä pidettiin Kristuksen symbolina

Kallion seurakunnan iltapäiväkerhon asiantuntijat tietävät, että yksisarvinen taikoo sarvellaan. Professori Tuomas Heikkilä kertoo, että sarvien taikavoimaan uskottiin aikoinaan myös kuninkaallisissa piireissä.

24.01.2020

3. Kirkko ja kaupungin lukijoille alennus Minä olen -messujen lipuista – kirkolla myös omaa ohjelmaa guruista Tommy Hellsteniin

Enää ei ihmetellä, miksi kirkko on mukana tällaisessa tapahtumassa, sanoo pappi Henri Järvinen, joka on tuottanut hyvinvointitapahtumaan kristillistä sisältöä.

14.01.2020

4. Ulla Kosonen ottaa selvää viemäröinneistä ja laatii hartauskirjoituksia – kirkkoherran työ sopii introvertille feministille

Vuoden oulunkyläläiseksi valittu kirkkoherra Ulla Kosonen puhuu erilaisuuden kunnioittamisen puolesta. Kirkkoon mahtuu keskeneräisenäkin.

14.01.2020

5. Tuntemattoman hyvä teko yllätti keskellä arkea

Lukijat kertovat, että kun hätä on suurin, on lähimmäinenkin lähellä. Jeesus ja Paavali antavat mallia auttamiseen.

16.12.2019

6. Suomen kirkon suurin puhallus vai oikeusmurha? – Seurakuntien tukema lähetysjärjestö ja sen erotettu hallintojohtaja kiistelevät potkuista

Sleyn entinen hallintojohtaja riitautti irtisanomisensa. Sley puolestaan arvioi tämän aiheuttaneen toiminnallaan yhdistykselle kuuden miljoonan euron vahingot.

13.12.2019

7. Tämä kolahti: Kaksi paavia -elokuva on sovinnollinen satu, jossa veteraaninäyttelijät saavat loistaa

Olipa kerran paavi, joka ei enää halunnut olla paavi, ja niinpä sitten valittiin toinen paavi. Fernando Meirelles teki aiheesta lämminhenkisen elokuvan.

13.12.2019

8. ”Mitä naiset edellä, sitä miehet perässä” – Tällainen on keskimääräinen pappi

Yhä useampi pappi on kotoisin pääkaupunkiseudulta. Naisia on pian enemmistö papeista.

25.11.2019

9. Tee testi: Kuinka pappi olet?

Tilastot kertovat, millainen on tyypillinen pappi. Testaa, olisiko sinusta sellaiseksi.

25.11.2019

10. ”Lailaa vaivasi se, että barokin taiteessa Jeesus esitetään ristillä usein pulleana ja vaaleanpunaisena” – kuvanveistäjä Laila Pullinen halusi tehdä krusifiksin, joka ei kaunistele Jeesuksen uhria

Vantaan taidemuseo Artsissa esiteltävä Laila Pullinen näytti krusifikseissaan kärsivän Jeesuksen. Hakunilan kirkon muistopihalle hän teki lempeän graniittiveistoksen.

22.11.2019

11. Tässä tapahtumassa saa laulaa synnistä ja kuolemasta – Kanttori Petri Koivusalo haluaa järkyttää ja lohduttaa

Espoon tuomiokirkossa järjestetään jo kolmas Synkkien virsien ilta, jossa veisataan voimalla vaikeista asioista.

15.11.2019

12. Kun intialaisguru Amma halaa, se on radikaali teko – mutta voiko luterilainen mennä Amman syliin?

Suomessa vieraileva Amma on halannut jo lähes 40 miljoonaa ihmistä. Tutkijan mukaan Amma tarjoaa hengellistä dynamiikkaa, jota kirkosta on vaikea löytää.

14.11.2019

13. Toimittaja levähti ruumisarkussa ja mietti kuolevaisuutta – Näyttely kertoo, mitä tapahtuu, kun ihminen kuolee

Kivikauden vainajista jäi punainen jälki maahan. Minulta saattaa jäädä sotkuinen, täpötäysi varastokomero.

08.11.2019

14. Taas on löytynyt laji, jossa suomalaiset ovat maailman parhaita – isostoimintaa viedään ulkomaille

Viisitoista Vantaan seurakuntien isosta kävi jakamassa osaamistaan Walesiin.

01.11.2019

15. Äiti kuihtui pois − ”Silmät katsoivat loppuun asti kohti lämmöllä ja hyväksyvästi”

Taiteilija Meiju Niskala eli äitinsä rinnalla tämän pitkän sairauden ja sairastui itsekin.

17.10.2019

16. ”Kallion kirkossa tunnen kuuluvani johonkin”, kertoo Rodica Avram, joka tuli Suomeen saadakseen lapsensa kouluun

Romaniasta tulleella Rodica Avramilla on yksi suuri unelma: että hänen poikansa pääsisivät elämässä eteenpäin.

11.10.2019

17. Medialähetys Sanansaattajat saa jälleen avustusta Helsingin seurakunnilta

Helsingin yhteinen kirkkovaltuusto keskittää lähetystyöhön ja kansainväliseen apuun vuosina 2020–2023 käytettävän määrärahan neljälle järjestölle. Avustussumma on 2,92 miljoonaa euroa vuodessa.

11.10.2019

18. Nainen on luotu äidiksi ja alamaiseksi, opetti Martti Luther, mutta antoi kotona vallan vaimolleen

Reformaattori Martti Luther toivoi naisten olevan arkoja ja tottelevaisia. Hän sai tukea työlleen itsenäisiltä ja vahvoilta naisilta.

04.10.2019

19. Kuvanveistäjä Raimo Jaatisen enkelit ovat pyhän välittäjiä ja myötäkärsijöitä – eivätkä ne aina tarvitse siipiä

Enkeliveistoksistaan tunnettu kuvanveistäjä Raimo Jaatinen toivoo ja pelkää kohtaavansa oikean enkelin.

27.09.2019