Kaisa Halonen -haulla löytyi 594 hakutulosta.

1. Tässä tapahtumassa saa laulaa synnistä ja kuolemasta – Kanttori Petri Koivusalo haluaa järkyttää ja lohduttaa

Espoon tuomiokirkossa järjestetään jo kolmas Synkkien virsien ilta, jossa veisataan voimalla vaikeista asioista.

15.11.2019

2. Kun intialaisguru Amma halaa, se on radikaali teko – mutta voiko luterilainen mennä Amman syliin?

Suomessa vieraileva Amma on halannut jo lähes 40 miljoonaa ihmistä. Tutkijan mukaan Amma tarjoaa hengellistä dynamiikkaa, jota kirkosta on vaikea löytää.

14.11.2019

3. Toimittaja levähti ruumisarkussa ja mietti kuolevaisuutta – Näyttely kertoo, mitä tapahtuu, kun ihminen kuolee

Kivikauden vainajista jäi punainen jälki maahan. Minulta saattaa jäädä sotkuinen, täpötäysi varastokomero.

08.11.2019

4. Taas on löytynyt laji, jossa suomalaiset ovat maailman parhaita – isostoimintaa viedään ulkomaille

Viisitoista Vantaan seurakuntien isosta kävi jakamassa osaamistaan Walesiin.

01.11.2019

5. Äiti kuihtui pois − ”Silmät katsoivat loppuun asti kohti lämmöllä ja hyväksyvästi”

Taiteilija Meiju Niskala eli äitinsä rinnalla tämän pitkän sairauden ja sairastui itsekin.

17.10.2019

6. ”Kallion kirkossa tunnen kuuluvani johonkin”, kertoo Rodica Avram, joka tuli Suomeen saadakseen lapsensa kouluun

Romaniasta tulleella Rodica Avramilla on yksi suuri unelma: että hänen poikansa pääsisivät elämässä eteenpäin.

11.10.2019

7. Medialähetys Sanansaattajat saa jälleen avustusta Helsingin seurakunnilta

Helsingin yhteinen kirkkovaltuusto keskittää lähetystyöhön ja kansainväliseen apuun vuosina 2020–2023 käytettävän määrärahan neljälle järjestölle. Avustussumma on 2,92 miljoonaa euroa vuodessa.

11.10.2019

8. Nainen on luotu äidiksi ja alamaiseksi, opetti Martti Luther, mutta antoi kotona vallan vaimolleen

Reformaattori Martti Luther toivoi naisten olevan arkoja ja tottelevaisia. Hän sai tukea työlleen itsenäisiltä ja vahvoilta naisilta.

04.10.2019

9. Kuvanveistäjä Raimo Jaatisen enkelit ovat pyhän välittäjiä ja myötäkärsijöitä – eivätkä ne aina tarvitse siipiä

Enkeliveistoksistaan tunnettu kuvanveistäjä Raimo Jaatinen toivoo ja pelkää kohtaavansa oikean enkelin.

27.09.2019

10. Kirkko on työntänyt Jumalan sivuun, väittää Agricolaliikkeen pappi Henrik Wikström

Henrik Wikströmin mukaan kirkko kieltäytyy keskustelemasta ihmisten isoista hengellisistä kysymyksistä: "Homma on mennyt aika voittopuolisesti hiilineutraaliusjuttuun."

25.09.2019

11. Onko Jumala todella sanonut niin? – Kolme raamatunlukemisen ammattilaista kertoo, kuka Raamatussa puhuu ja miten

Kun kirkossa riidellään vaikkapa papin virasta tai avioliitosta, taustalla on eriäviä näkemyksiä Raamatun tulkinnasta ja sen tutkimuksesta. Emerituspiispa Wille Riekkinen sekä papit Jukka Norvanto ja Marja Malvaranta avaavat omaa suhdettaan Raamattuun.

12.09.2019

12. Säveltäjä Eero Hämeenniemen konserteissa yleisö saa pötkötellä, ja hän itse unohtaa soittavansa

Eero Hämeenniemellä on kaksi intohimoa: improvisaatio ja Intia. Soittaessaan hän pääsee tilaan, jossa mieleen ei mahdu mitään muuta kuin musiikki.

06.09.2019

13. Katutaiteilijat Maikki Rantala ja Essi Ruuskanen tekivät Myyrmäkeen uudenlaista, katoavaa kirkkotaidetta

Riikinkukko kertoo paratiisista ja jänikset maallisen elämän iloista seinämaalauksessa, jota Vantaankosken seurakunnan tilaisuuksissa tutkaillaan muutaman vuoden ajan.

05.09.2019

14. Jokaisella on oma hengellinen polkunsa – Papit Henry Morgan ja Kati Pirttimaa kertovat, miten matkalla voisi päästä alkuun

Jumala-suhteessa ei ole kyse tottelemisesta vaan luottamisesta ja kasvamisesta, sanoo hengellisen ohjauksen uranuurtaja Henry Morgan. Hän vierailee syyskuussa Espoossa ja Helsingissä.

29.08.2019

15. Temperamenttierot aiheuttavat kahnauksia lähisuhteisiin – emeritaprofessori Liisa Keltikangas-Järvinen kertoo, miten toisia voi kestää

Työelämässä temperamentilla ei pitäisi olla merkitystä. Avokonttori kuormittaa erityisesti introverttia, mutta heikentää enemmän ekstrovertin työtehoa.

23.08.2019

16. Äijäkävely Itä-Helsingissä sukeltaa nostalgiaan ja oikoo ennakkoluuloja

Marco Kosonen ja Petri Stenman kirjoittivat matkaoppaan Itä-Helsinkiin. Nyt he kertovat, mitä idässä kannattaa nähdä ja tehdä.

05.07.2019

17. Kristiina Raunetsalo halusi elämäänsä ”jotakin muuta” – niinpä hän otti avukseen sakset ja vanhoja lehtiä

Yrittäjä Kristiina Raunetsalo teki aarrekartan ja huomasi kaipaavansa vapautta ja keveyttä. Kehitysvalmentaja Kristiina Blom kertoo, miksi nämä unelmat voivat toteutua.

02.07.2019

18. Haluatko muutosta elämääsi? Näin teet oman tulevaisuutesi aarrekartan

Tunnetko olevasi umpikujassa tai risteyskohdassa? Ihminen voi vaikuttaa elämäänsä paljon enemmän kuin yleensä ajatellaan, sanoo kehitysvalmentaja Kristiina Blom.

02.07.2019

19. ”Naisen tulee olla nainen taiteessaan, vain silloin se voi olla vahvaa” – tällaisia teoksia maalasivat Suomen 1800–1900-lukujen vahvat naiset

Ellen Thesleff ja Sigrid Schauman ovat esimerkkejä siitä, ettei taiteilijan luomisvoima ole sukupuolesta tai iästä kiinni.

11.06.2019