Kaisa Halonen -haulla löytyi 652 hakutulosta.

1. Toivoa ja pelkoa kirkon kellarissa – kirjailija Elina Hirvosen vetämä keskustelusarja striimataan yleisölle Tuomiokirkon kryptasta

Nykyisenä epävarmuuden aikana Elina Hirvonen on miettinyt paljon toivoa. Siitä ja muista isoista asioista päästään puhumaan Kirkko ja kaupungin Keskusteluja kryptassa -sarjassa.

06.04.2021

2. Krusifiksi eli Jeesus ristillä saattaa olla maailman tunnetuin kuva-aihe, mutta se on muutakin kuin pelkkä kuva – taiteilija Ilkka Sariola kertoo, kuinka sitä luetaan

Taiteilija Ilkka Sariola on maalannut kaksi krusifiksia. Niissä hän näyttää Jumalan, joka kärsii koko ruumiillaan ja voittaa kuoleman.

25.03.2021

3. Jos ei loista koulussa, niin myöhemminkin ehtii – kirjailija ja näyttelijä Anna-Leena Härkönen sai matikasta vitosia ja koomikko Sami Hedberg tärisi esiintyessään

Yliopistopappi Leena Huovisen mukaan nuoriso on erilaista kuin ennen. Itsensä brändääminen, suorituskeskeisyys ja uupuminen ovat yleistyneet.

10.03.2021

4. Meditaatio on niin valtavirtaa, että sitä voi harrastaa Netflixissäkin

Entisen munkin Andy Puddicomben menestysbisnes Headspace on tehnyt meditaatiosta helppoa ja koukuttavaa.

05.03.2021

5. Kissan metsästystaidot tekivät siitä ihmisen ystävän, mutta lemmikkikissan työksi riittää seuranpito

Ihminen voisi oppia kissoilta huolettomuutta ja luottamusta, sanoo pappi Tiina Kaaresvirta, jonka perheessä on kaksi kissaa.

23.02.2021

6. Testaa tietosi: Tunnetko kirkollisten juhlapäivien tarinat?

Mitä tapahtui henkilölle, jonka muistoksi juhannusta vietetään? Kenen synttärit on helluntaina? Mikä ihme se helatorstai oikein olikaan? Tee testi ja ota haltuun kirkkovuoden knopit.

16.02.2021

7. Miten uskallan kohdata kuolevan ystävän tai sukulaisen? Kuolevien kärsimystä tutkineen Annu Hahon mielestä oman epävarmuuden voi sanoa ääneen

Kärsivän kohtaamista on turha pelätä, eikä siinä aina tarvita puhetta, sanoo terveystieteiden tohtori Annu Haho.

10.02.2021

8. Hiljaa oleminen on oman itsensä arvostamista, sanoo retriitinohjaaja Mari Vainio

Hiljaisuuteen päästäkseen ei aina tarvitse lähteä retriittiin. Retriitinohjaaja Mari Vainio suosittelee sulkemaan puhelimen vaikka päiväksi ja kuuntelemaan sitä, mihin elämä kutsuu.

08.02.2021

9. Ensin kärsin, sitten kuolen – siinäkö kaikki? Isto Peltomäki tarkastelee väitöskirjassaan kirkon sielunhoidon tarjoamaa lohtua

Kun usko yliluonnolliseen on hiipunut, jokaisen on itse luotava käsitys elämän merkityksellisyydestä, sanoo teologi Isto Peltomäki.

29.01.2021

10. Tällainen Tikkurilan uudesta kirkosta tuli: ”Kuin tori, josta löytää halutessaan juttuseuraa, mutta myös rauhaa ja hiljaisuutta”

Tikkurilaan puuhattiin uutta kirkkoa parikymmentä vuotta. Nyt tulevat käyttäjät kertovat, millainen se on.

13.01.2021

11. Kaipaatko projektia uudelle vuodelle? Lue Raamattua joka päivä tai kokeile Kirkko ja kaupungin lukuhaastetta

Mitä jos hiljentyisit Raamatun parissa pienen hetken päivittäin tai lukisit vuodessa koko Raamatun läpi? Jos Raamattu ei nappaa, tartu Kirkko ja kaupungin lukuhaasteeseen ja lue kirja joka viikko.

31.12.2020

12. Oletko ylivirittynyt tai tyhjäkäynnillä? – Kirsi Lipasti tekee podcastia, joka saattaa sopia juuri sinulle

Puheterapeutti Kirsi Lipasti lukee vuoden aikana podcastiksi yli sata Wilfrid Stinissenin hartaustekstiä.

31.12.2020

13. Joulun kertomus on joka vuosi erilainen, koska elämäkin on, sanoo pappi Minna Ruuttunen

Kristus syntyy myös siellä, missä on kuolemaa ja epätoivoa, muistuttaa pappi Minna Ruuttunen. Siksi jouluyötä voisi viettää hautausmaalla.

23.12.2020

14. Tikkurilan kirkon katolle nousi risti

”Se on vähän kuin aamenen sanoisi”, totesi kirkkoherra Janne Silvast. Tikkurilan uusi kirkko otetaan käyttöön tammikuussa.

09.12.2020

15. ”Koen, että rukous kiinnittää minut tehtävään” – Hannu-Pekka Björkman rukoilee näyttämöllä myös yleisön puolesta

Näyttelijä Hannu-Pekka Björkman on oppinut, että on parempi pitää asiat yksinkertaisina ja tehdä niitä voimiensa mukaan.

02.12.2020

16. Useilta papiksi halunneilta jäi takavuosina vihkimys saamatta seksuaalisen suuntautumisen vuoksi – Kaisa Raittilan mukaan moni asia on jo muuttunut ja muuttuu vielä

Kaisa Raittila kirjoitti kirjan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen yhdenvertaisuuspyrkimyksistä kirkossa. Vielä parikymmentä vuotta sitten moni homo tai lesbo joutui kirkon töissä salaamaan identiteettinsä.

30.11.2020

17. Pekka Sauri oli lapsena huolehtija, josta tuli toisten huolien kuuntelija: ”Mikään inhimillinen tai epäinhimillinenkään ei ole minulle enää vierasta”

Toisen ihmisen kanssa puhuessa asiat asettuvat oikeampiin mittasuhteisiin, sanoo Pekka Sauri. Lokakuussa hän vastasi yhden yön ajan psykoterapiakeskus Vastaamon tietomurron uhrien puheluihin.

24.11.2020

18. ”Kahva on kiva”, sanoi kaksivuotias – tutkija ja lapsiraati arvioivat lastenraamattuja

Lastenraamattu on monelle ensimmäinen kosketus kristinuskon keskeisiin kertomuksiin. Siksi ei ole samantekevää, miten se on kirjoitettu.

19.11.2020

19. Painaako pimeys? Kaamosoireilu on kevyt vaiva, jos sitä vertaa sielun pimeään yöhön

Huolenpito ja hellyys auttavat paremmin kuin sanat silloin, kun pimeys ahdistaa ja Jumala on piilossa, sanoo psykoterapeutti ja pappi Jaana Räntilä.

11.11.2020

20. Harras hetki: Hans Tuominen kulkee metsässä arjen ja melun ulottumattomissa

Sipoonkorven kansallispuisto on kirkkoherra Hans Tuomisen seurakuntaa, jossa hän suunnistaa ja toimittaa rukoushetkiä.

10.11.2020