Kaisa Halonen -haulla löytyi 720 hakutulosta.

1. Onko kirkolla hengellistä ydintä? – Kysyimme piispoilta, ja he kertoivat rakastavasta Jumalasta ja Kristuksen seuraamisesta

Arkkipiispa Tapio Luoma arvioi, että perinteistä uskon kieltä saatetaan välttää siinä pelossa, että se kuulostaa arjelle vieraalta tai tekopyhältä. Siksi kirkon hengellinen ydin ei aina välttämättä näy eikä kuulu.

27.01.2023

2. Kirkon kampanjat kertovat enemmän kirkosta kuin uskosta ja korostavat kirkon roolia yhteiskunnassa, sanoo tutkija Laura Kokkonen

Tutkijan mukaan kampanjat on selvästi suunnattu kirkkoon kuuluville ja niillä rakennetaan enemmän kirkkosuhdetta kuin Jumala-suhdetta.

10.01.2023

3. Marja ja Riitta Lammen isosisko muutti alle kolmekymppisenä luostariin – sisarusten yhteys säilyi nunna Kristodulin kuolemaan asti

Lammen perheen esikoisen kutsumus hengelliseen elämään näkyi jo lapsuudessa, mutta silti luostariin lähtö oli aluksi perheelle järkytys.

28.12.2022

4. Vantaalla lemmikit saavat siunauksen jouluksi – tilaisuudessa on lupa haukahdella

Kirkonkylän jouluisessa ulkoilmatapahtumassa opetellaan myös tunnistamaan lintuja ja ruokkimaan niitä oikein.

14.12.2022

5. Tikkurilan kirkossa lauletaan joululauluja karaokena – ”Kun laulaa muutaman kerran, se sujuu”, rohkaisee Daniela Lindberg

Daniela Lindberg harrastaa musiikkia ja tykkää esiintyä. Aluksi laulaminen jännitti.

08.12.2022

6. Hakunilan Maanantaikirkossa virret soivat vapaaehtoisvoimin – salakanttorit Päivi Vilenius ja Janne Salomaa palkittiin sitoutumisestaan

”Kun kirkolle antaa pikkusormen, se vie koko käden”, sanoo salakanttoriksi itseään kutsuva Janne Salomaa.

28.11.2022

7. Merimieskirkko ottaa haltuun kirkon ulkosuomalaistyön – nykyajan siirtolaiset ovat koulutettua ja liikkuvaa väkeä

Merimieskirkot ja suomalaiset seurakunnat ulkomailla vastaavat myös muihin kuin hengellisiin tarpeisiin. Tärkeää on suomen kieli ja yhteys omiin juuriin.

24.11.2022

8. Seurakuntavaalien valtakunnallinen äänestysprosentti jäi ennätysmatalaksi

Jos seurakuntaa ei koeta omaksi, ei välttämättä myöskään koeta tarvetta vaikuttaa äänestämällä, arvioi Kirkon tutkimus ja koulutus -yksikön johtaja Hanna Salomäki.

22.11.2022

9. Kirkko kuunteli ja ihmiset kertoivat – kirkolta kaivataan turvaa, toivoa ja hyväksyntää

Moni suomalainen kokee pyhää luonnossa tai omassa arjessaan, jotkut ovat kiinnostuneet uusmagiasta. Jumalanpalvelus ei juuri houkuta, kertoo kirkon tuore tulevaisuusselonteko.

11.11.2022

10. Sydänten piispa ja Sielujen puolustaja – mitä Irja Askola ja Eero Huovinen kertovat uusissa kirjoissa toisistaan, Jumalasta ja kuolemasta?

Syksyn uutuuskirjoissa on peräti kaksi eläkkeellä olevan Helsingin piispan muistelmateosta. Eero Huovinen toimi Helsingin piispana vuosina 1991–2010 ja hänen seuraajansa Irja Askola vuosina 2010–17. Laitoimme tuoreet kirjat ja piispojen ajatukset vertailuun.

10.11.2022

11. Hämeenkylän seurakunnan kampanja innostaa naapureiden ilahduttamiseen – Irja Stupar tekee sitä päivittäin

Naapureiden auttaminen ei vaadi mahdottomia eikä edes vie paljon aikaa, kannustaa Irja Stupar. Hän näkee ympärillään paljon yksinäisiä.

08.11.2022

12. Arkkipiispa Tapio Luoma: Kirkko ei voi pysyä vetovoimaisena ilman kunnioittavaa rakkautta

Seurakuntavaalien alhainen äänestysprosentti kertoo arkkipiispan mukaan kirkon heikosta vetovoimasta. Hänestä on valitettavaa, jos kirkko näyttää kovalta tai luotaantyöntävältä.

07.11.2022

13. Tämä kolahti: Muusikko Nick Cave löysi poikansa kuoleman jälkeen uskon, jossa olennaista ei ole varmuus vaan merkitys ja lohtu

Tuoreessa keskustelukirjassa Nick Cave kertoo, kuinka kaikki muuttui hänen menetettyään poikansa. Oma kärsimys sai hänet tuntemaan syvää yhteyttä toisten hätään.

04.11.2022

14. Elämä on lyhyt mutta äärettömän arvokas, muistuttaa Hans Op de Beeckin näyttely

Amos Rexin maanalaisessa maailmassa voi pysähtyä miettimään elämän hauraita hetkiä ja meitä jokaista odottavaa kuolemaa.

02.11.2022

15. Ihminen on tehnyt pimeästä asuinsijan pahalle ja pelottavalle – Raamattu tuntee myös Jumalan pimeän puolen

Kansanperinteessä pimeän olennoilla käsitellään kuolemanpelkoa ja toiseuden pelkoa. Pimeys on myös kielikuva, jonka avulla voi puhua vaikka tietämättömyydestä tai Jumalan poissaolosta.

20.10.2022

16. ”Jumala on keskeneräisten ihmisten Jumala”, sanoo eläkkeellä oleva piispa Irja Askola

Seitsemänkymppinen piispa emerita on huomannut elämän haurauden ja rajallisuuden. Hän on myös yhä vahvemmin kokenut, että tämänpuoleisen ja tuonpuoleisen välillä on vain ohut verho.

06.10.2022

17. Mitä tehdä, kun huolet ja uhkakuvat valtaavat mielen? Traumapsykoterapeutti Jaana Huldén ehdottaa ensiavuksi läsnäoloa ja huolitunteja

Se, että vain kieltää itseään ajattelemasta ikäviä asioita, ei yleensä toimi. Siksi kannattaa sopia itsensä kanssa sellainen ajankohta, jolloin murheita miettii.

23.09.2022