Kaisa Halonen -haulla löytyi 528 hakutulosta.

1. 25 kilometrin kävely Espoon tuomiokirkolta Vantaan Pyhän Laurin kirkolle koettelee jalkoja ja kesyttää poukkoilevan mielen

Autot suhahtelevat ohi, voipulla aiheuttaa syyllisyyttä ja huolikuorma katoaa – siinä yhden päivän pyhiinvaelluksen jännittävimmät asiat.

Mon Jul 23 10:05:00 EEST 2018

2. Tämä kolahti: Nick Cave laulaa rakkaudesta, joka satuttaa

Nick Caven jumala on arvaamattomuudessaan ja kiehtovuudessaan sukua Vanhan testamentin Jumalalle.

Fri Jul 13 15:10:00 EEST 2018

3. Taiteilija Risto Vilhunen lahjoittaa huomattavan ikonikokoelmansa ortodoksiseen kirkkomuseoon – "Kun seinät tyhjenevät, keräämisen kiima vain kasvaa"

Esineisiin ei pidä rakastua, varoittaa tuhansia taideteoksia hankkinut Vilhunen. Hänen keräilyvimmansa ulottuu myös vanhoihin hautakiviin, sieniin ja marjoihin.

Fri Jul 13 10:15:00 EEST 2018

4. Kuvareportaasi huippusuositusta Pride-tapahtumasta: "Rakkaus kuuluu kaikille"

Pride-kulkueeseen ja puistojuhlaan osallistui lauantaina ennätysmäärä ihmisiä. Myös pääkaupunkiseudun seurakunnat olivat näkyvästi mukana sekä kulkueessa että puistojuhlassa.

Sat Jun 30 19:30:00 EEST 2018

5. Pauliina Kainulaiselle rukous ja kansalaisaktivismi ovat osa samaa syvyydenkaipuuta

Retriittipappi Pauliina Kainulainen on huomannut, että Jeesuksen seuraaminen voi saada luopumaan monista asioista, joita ennen on pitänyt tärkeinä.

Fri Jun 29 11:00:00 EEST 2018

6. Harras hetki: Körttivirsissä ei peitellä eikä sievistellä

Leena Väyrynen-Si veisaa Siionin virsiä joskus imuroidessaankin. Aina hän ei edes huomaa laulavansa.

Thu Jun 28 10:50:00 EEST 2018

7. Oletko perfektionisti, uhrautuja tai romantikko? – papit Anna-Kaisa Tuomi ja Olli Valtonen näkevät enneagrammin keinona kehittää itseään

Enneagrammi on itsetuntemuksen työkalu, jossa ihmiset jakaantuvat yhdeksään tyyppiin tai tyyliin sen mukaan, mihin heidän huomionsa luontaisesti suuntautuu.

Thu Jun 21 10:20:00 EEST 2018

8. Kelttiläisten rukousten Jumala tulee vastaan luonnossa – Kuuntele karheita rukouksia ääneen luettuina

Konkreettiset ja arkiset kelttiläiset rukoukset voivat niitä suomentaneen Liisa Seppäsen mielestä tuoda tuoretta innostusta hengelliseen elämään. Nyt voit kuunnella tunnelmallisia kelttirukouksia Kirkko ja kaupungin sivulla.

Wed Jun 20 09:00:00 EEST 2018

9. Tämä kolahti: IC-98 tekee mykistävän komeaa taidetta tulevaisuudesta ilman ihmistä

Taiteilijakaksikko IC-98:n maailmanlopun visiot vangitsevat. Kun ihminen katoaa, luonnolla saattaa vielä olla mahdollisuus.

Thu May 31 09:15:00 EEST 2018

10. Ortodoksinen ristisaatto on Auli Leskiselle harvoja tilanteita, joissa nykymaailmassa voi kokea pyhyyttä

Auli Leskinen kokee vaellusristisaatossa liittyvänsä perinteeseen ja yhteisöön. Ristisaatossa hän on myös surrut kuollutta äitiään.

Thu May 31 08:30:00 EEST 2018

11. Valtakunnansovittelijan työ opetti Minna Helteelle, että konfliktitilanteissa tärkeintä on kuunteleminen

Minna Helle ei voisi kuvitella tekevänsä koko elämänsä samoja asioita samalla tavalla. Pian hän aloittaa uudessa työssä.

Mon May 21 10:35:00 EEST 2018

12. "Kiva nähdä just sut täällä tänään" – Kallion Suhe on tavoittanut nuoret aikuiset, joita luterilainen kirkko ei löydä

Uskonnollisesta yhteisöstä ei haeta vain suhdetta Jumalaan vaan myös yhteyttä toisiin ihmisiin.

Wed May 09 10:00:00 EEST 2018

13. Näin tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoherraehdokkaat visioivat: profiloidaan kirkot, puhutaan uskosta selkeästi, syödään yhdessä

Maanantai-illan vaalipaneelissa puhuttiin Jeesuksesta – ja tietenkin myös siitä, onko samaa sukupuolta olevalla parilla asiaa alttarille.

Tue Apr 24 10:45:00 EEST 2018

14. Rauhan tarpeessa? Näistä meditaatio- ja rukoussovelluksista voi olla apua

Parjattu aikasyöppö älypuhelin voi olla ohjaaja arjen hiljaisissa hetkissä. Testasimme neljä erilaista sovellusta.

Tue Apr 17 12:00:00 EEST 2018

15. Kuolemanrajakokemuksen jälkeen elämä voi tuntua merkityksellisemmältä

Moni kuoleman rajalla käynyt oivaltaa uudella tavalla elämän tarjoamat mahdollisuudet ja muuttuu avarakatseisemmaksi, kertoo suomalaisten kuolemanrajakokemuksia tutkinut teologi Miia Kontro.

Tue Apr 03 10:30:00 EEST 2018

16. Kun Jumala puuttuu tapahtumien kulkuun, tuloksena ei ehkä olekaan äkkikäännös vaan tapa nähdä toisin

Meille ei aina käy niin kuin toivoisimme. Jälkikäteen saatat huomata, että olit silloin tiellä, jota voisi sanoa myös johdatukseksi.

Thu Mar 29 13:15:00 EEST 2018

17. Uusi kolumnisti Kari Kuula jakaa teologisia löytöjään eikä välttele kiistakysymyksiä

Tietokirjailija Kari Kuula muutti Kuopiosta Kauniaisiin papiksi. Suurin vetovoimatekijä pääkaupunkiseudulla oli ensimmäinen lapsenlapsi.

Mon Mar 26 09:25:00 EEST 2018

18. Tämä kolahti: Putkinotko muistuttaa, että kuplissa on eletty ennenkin

Tommi Eronen näyttelee Teatteri Jurkan Putkinotkossa kaikki roolit. Kesäpäivä synkkenee iltaa kohti.

Wed Mar 21 13:20:00 EET 2018

19. Jeesuksen äiti Maria uskalsi luottaa siihen, että elämä kantaa

Neitsyt Marian kohtalo on kaunis ja koskettava, mutta esikuvana Maria on perheneuvoja ja pappi Heli Pruukin mielestä myös petollinen. Aina äidiksi tuloon ei liity pelkkää kiitollisuutta.

Thu Mar 15 10:40:00 EET 2018

20. Tämä kolahti: Adel Abidinin näyttelyssä saattaa tulla paha mieli, ja se on hyvä

Adel Abidinin teokset kysyvät, miten siedämme erilaisuutta ja omaa kipuamme ja syyllisyyttämme.

Wed Mar 14 09:25:00 EET 2018