Kaisa Halonen -haulla löytyi 583 hakutulosta.

1. Onko Jumala todella sanonut niin? – Kolme raamatunlukemisen ammattilaista kertoo, kuka Raamatussa puhuu ja miten

Kun kirkossa riidellään vaikkapa papin virasta tai avioliitosta, taustalla on eriäviä näkemyksiä Raamatun tulkinnasta ja sen tutkimuksesta. Emerituspiispa Wille Riekkinen sekä papit Jukka Norvanto ja Marja Malvaranta avaavat omaa suhdettaan Raamattuun.

12.09.2019

2. Säveltäjä Eero Hämeenniemen konserteissa yleisö saa pötkötellä, ja hän itse unohtaa soittavansa

Eero Hämeenniemellä on kaksi intohimoa: improvisaatio ja Intia. Soittaessaan hän pääsee tilaan, jossa mieleen ei mahdu mitään muuta kuin musiikki.

06.09.2019

3. Katutaiteilijat Maikki Rantala ja Essi Ruuskanen tekivät Myyrmäkeen uudenlaista, katoavaa kirkkotaidetta

Riikinkukko kertoo paratiisista ja jänikset maallisen elämän iloista seinämaalauksessa, jota Vantaankosken seurakunnan tilaisuuksissa tutkaillaan muutaman vuoden ajan.

05.09.2019

4. Jokaisella on oma hengellinen polkunsa – Papit Henry Morgan ja Kati Pirttimaa kertovat, miten matkalla voisi päästä alkuun

Jumala-suhteessa ei ole kyse tottelemisesta vaan luottamisesta ja kasvamisesta, sanoo hengellisen ohjauksen uranuurtaja Henry Morgan. Hän vierailee syyskuussa Espoossa ja Helsingissä.

29.08.2019

5. Temperamenttierot aiheuttavat kahnauksia lähisuhteisiin – emeritaprofessori Liisa Keltikangas-Järvinen kertoo, miten toisia voi kestää

Työelämässä temperamentilla ei pitäisi olla merkitystä. Avokonttori kuormittaa erityisesti introverttia, mutta heikentää enemmän ekstrovertin työtehoa.

23.08.2019

6. Äijäkävely Itä-Helsingissä sukeltaa nostalgiaan ja oikoo ennakkoluuloja

Marco Kosonen ja Petri Stenman kirjoittivat matkaoppaan Itä-Helsinkiin. Nyt he kertovat, mitä idässä kannattaa nähdä ja tehdä.

05.07.2019

7. Kristiina Raunetsalo halusi elämäänsä ”jotakin muuta” – niinpä hän otti avukseen sakset ja vanhoja lehtiä

Yrittäjä Kristiina Raunetsalo teki aarrekartan ja huomasi kaipaavansa vapautta ja keveyttä. Kehitysvalmentaja Kristiina Blom kertoo, miksi nämä unelmat voivat toteutua.

02.07.2019

8. Haluatko muutosta elämääsi? Näin teet oman tulevaisuutesi aarrekartan

Tunnetko olevasi umpikujassa tai risteyskohdassa? Ihminen voi vaikuttaa elämäänsä paljon enemmän kuin yleensä ajatellaan, sanoo kehitysvalmentaja Kristiina Blom.

02.07.2019

9. ”Naisen tulee olla nainen taiteessaan, vain silloin se voi olla vahvaa” – tällaisia teoksia maalasivat Suomen 1800–1900-lukujen vahvat naiset

Ellen Thesleff ja Sigrid Schauman ovat esimerkkejä siitä, ettei taiteilijan luomisvoima ole sukupuolesta tai iästä kiinni.

11.06.2019

10. Malmin hautausmaalla elää omintakeinen fanikultti: kossua ja ruusuja kuolleille julkkiksille

Pappi Kai Sadinmaa tuntee viinan viemien tähtien ja seurapiirikaunotarten traagiset kohtalot.

07.06.2019

11. Rukoushelmet ovat enemmän kuin kaunis stressilelu – tavoita sisäinen rauha paikasta riippumatta

Rukousnauhat ja -helmet ovat ikiaikaisia apuvälineitä hiljentymiseen ja keskittymiseen.

06.06.2019

12. Katso tästä, kuinka rukousnauhan avulla rukoillaan

Jeesuksen elämän salaisuudet valkenevat ruusukkorukousnauhaa pyörittelemällä. Tutki rukousnauhan salaisuuksia alla olevaa kuvaa klikkailemalla.

04.06.2019

13. Akseli Gallen-Kallela, Hugo Simberg ja Pekka Halonen rinnastivat taiteen uskontoon – spiritualistiset istunnot kuuluivat elämään

Akseli Gallen-Kallelalle ja muille kultakauden taiteilijoille taide oli henkisen etsinnän väline, jolla tavoiteltiin korkeampaa tietoa. He kokivat kirkon edustaman kristinuskon vanhanaikaiseksi.

20.05.2019

14. Rap-artisti Mercedes Bentso on äidin tyttö, jolle feminismi on hengissä pysymistä

Koulukiusattu Linda-Maria Roine leikki välitunneilla Jumalan kanssa. Nyt hän on räppäri Mercedes Bentso, tylsä luterilainen, hetkittäin onnellinen ja usein vihainen.

08.05.2019

15. Raamatusta löytyy äitejä, jotka käyvät valtapelejä, suosivat yhtä lapsistaan ja kokevat riittämättömyyttä

Raamatussa kuvataan sellaisia äitiyden piirteitä, joita ei mielellään näkisi, ja syyllisyydentunteet ovat aina olleet äideille tuttuja, sanoo raamatuntutkija Outi Lehtipuu.

07.05.2019

16. Tee testi: Tunnetko Raamatun oudot äidit?

Kuka oli Raamatun tehokas yrittäjänainen? Kuka hylkäsi poikansa pelastaakseen tämän hengen, ja kuka vertasikaan itseään kanaemoon?

07.05.2019

17. Hannu Holma haluaa saada suomalaiset liikkeelle – reitti voi kulkea vaikka kirkosta kirkkoon

Laulaja Hannu Holma ideoi Agricola-kävelyn, joka alkaa Mikael Agricolan synnyinpitäjästä Pernajasta ja päättyy hänen piispanvirkapaikkaansa Turkuun. Reitille osuvat myös Vantaan Pyhän Laurin kirkko ja Espoon tuomiokirkko.

26.04.2019

18. Vanhan Kuninkaantien varrelta löytyy kirkkoja, joissa voi edelleen aistia keskiajan – poimimme kolme tärppiä pk-seudulta

Kuninkaantie oli keskiajalla kansainvälinen valtaväylä, joka Suomessa kulki Turusta Viipuriin. Sen varrella on useita keskiaikaisia kivikirkkoja.

26.04.2019