Kaisa Halonen -haulla löytyi 768 hakutulosta.

 1. Areenalle, roviolle, keskitysleirille – tinkimättömyys uskossa voi viedä kuolemaan, mutta marttyyrille se on myös tie taivaaseen

  Kristittyjen marttyyreiden ja kirkon harhaoppisina surmaamien joukossa on aina ollut myös naisia. Edes huoli omista lapsista ei ole saanut heitä kieltämään uskoaan.

  16.07.2024

 2. Kun Heikki Nenonen haluaa tuntea itsensä vapaaksi, hän matkustaa laivalla ja bussilla Berliiniin

  Heikki Nenonen on käynyt Berliinissä säännöllisesti parinkymmenen vuoden ajan. Hän on kokenut, että siellä hän mahtuu olemaan teeskentelemättä oma itsensä.

  14.06.2024

 3. Waltteri Haapala käveli viisi viikkoa Santiago de Compostelaan – pyhiinvaellus oli sekä aikuistumisriitti että hengellinen matka

  Helluntaipastori Waltteri Haapala halusi kuulla, miten Jumala puhuu toisenlaisessa kristillisessä kulttuurissa. Häneen teki vaikutuksen se, kuinka luontevasti ihmiset elivät uskoa arjessaan.

  07.06.2024

 4. ”Olennaista on utelias katse, ei vauhti” – Sari Kuusela harrastaa maisemapyöräilyä niin Euroopassa kuin Espoossakin

  Pyöräreissuilla Sari Kuusela saattaa ajaa kahdeksankymmentä kilometriä päivässä. Se on hänelle aikaa, jolloin voi rauhassa olla omien ajatustensa kanssa.

  06.06.2024

 5. Kotona olemista ja johonkin kuulumista voi tänä kesänä pohtia useammassakin näyttelyssä – uusi Valituskuoro jakaa kotoisia harmeja

  Mitkä asiat tekevät olosta kotoisan? No, vaikkapa arjen pienet harmit, sukupolvelta toiselle siirtyvät neuvot ja esineet, yhteiset ateriat, vapaus ja rentous.

  05.06.2024

 6. Naiset maalasivat uskonnollisia aiheita ennennäkemättömällä tavalla

  Dominikaaninunna Plautilla Nelli teki isoja alttaritauluja, Raamatun naishahmoista inspiroitunut Artemisia Gentileschi maalasi barokkidraamaa ja Hilma af Klint välitti henkien viestejä.

  04.06.2024

 7. ”Olenko minä veljeni vartija?” – Tunnistatko kuuluisat sitaatit Raamatusta?

  Herra antoi, Herra otti. Ei ole hyvä ihmisen olla yksinään. Minkä kirjoitin, sen kirjoitin. Keiden Raamatun henkilöiden suusta ovat lähtöisin lausahdukset, joita arjessakin käytämme? 

  29.05.2024

 8. ”Kuulunko minä tuohon jengiin?” – Moni nuori hakee nyt omaa identiteettiään kristinuskosta, ja piispa Teemu Laajasalolla saattaa olla siihen selitys

  Kun Teemu Laajasalo oli teini-ikäinen, kristityksi tunnustautuminen olisi herättänyt oudoksuntaa. Nykyisin paljon pienempi osa nuorista kuuluu kirkkoon, mutta eri uskontoihin suhtaudutaan suvaitsevasti ja kiinnostuksella.

  24.05.2024

 9. Lievitä stressiä ja opi levollisuutta kissan seurassa – tuoreet elämäntaito-oppaat tarjoavat ilosanomaa väsähtäneille

  Nämä elämäntaito-oppaat eivät vaadi muuttumaan paremmaksi versioksi itsestään.

  08.04.2024

 10. Vanhan testamentin psalmit käännettiin nykykielelle – ”herroittelu” väheni ja Jahvesta tuli Jumala

  Uutta psalmisuomennosta tehtäessä on ajateltu nuorta lukijaa. Tekstin on toimittava mobiililaitteessa ja äänikirjana.

  21.03.2024

 11. Psalmeissa pääsee kuuluviin ihmisen hätä ja tuska, mutta pohjalla on luottamus Jumalaan

  Vanhan testamentin psalmeissa puhuu ihminen, joka kertoo kaunistelematta Jumalalle peloistaan ja murheistaan, vaatii kostoa ja tunnustaa omat rikkomuksensa.

  21.03.2024

 12. ”Tieto siitä, että sinusta välitetään ja että sinä voit välittää muista, on aika hengellinen kokemus”, sanoo laulaja Marjo Leinonen

  Marjo Leinonen on huomannut, että ihmisten pelot ja pettymykset ovat hyvin samanlaisia – ja ettei elämässä kerta kaikkiaan pärjää yksin.

  23.02.2024

 13. Hyvät kuskit, taloyhtiön pyykkitupa, kaunis talvipäivä – toimittaja Rauli Virtanen ja oppilaitospappi Marjut Mulari kertovat arkensa kiitollisuudenaiheista

  Toimittaja Rauli Virtanen ja oppilaitospappi Marjut Mulari kirjasivat tammikuussa asioita, joista he ovat kiitollisia. He ilahtuivat ihmisistä, jotka toimivat toisten hyväksi tai saavat osaamisellaan arjen luistamaan. 

  22.02.2024

 14. Kristinusko ohjaa miettimään mitä syö – mutta miksi ruokakeskustelu repeää helposti riidaksi?

  Ympäristöteologi Panu Pihkalan mielestä kannattaa tunnustaa, että ruokaan liittyy monenlaisia ristiriitoja. Sen jälkeen voi yrittää tehdä mahdollisimman vastuullisia valintoja.

  12.02.2024

 15. Enkelit ovat taipuneet aidspotilaiden tueksi ja romanttisen ihastuksen kohteiksi – ne eivät millään pysy opillisissa rajoissa

  Ihmisten mielikuvia enkeleistä selvitetään tutkimushankkeella. Kuvittelua siivittävät Hanne Kiiverin valokuvat.

  01.02.2024

 16. Muusikko Mika Seppänen on meditoinut, tavoitellut valaistumista ja vaikuttunut islamista, mutta nyt hän on ehkä löytänyt kotiin

  ”Olen tarvinnut nämä monet mutkat, jotta pystyn katsomaan kristinuskoa suopein silmin tai edes olemaan kiinnostunut siitä”, sanoo hengellisestä etsinnästään kirjan kirjoittanut Mika Seppänen.

  15.01.2024

 17. Kuinka selviytyisit keskiajalla? Testaa tietovisalla

  Mikä avuksi ripuliin, keneltä turvaa matkalle? Kenet kirkotetaan ja mitä pitää varoa mätäkuussa? Testaa tietosi ja taitosi tietovisassa, joka pohjautuu Ilari Aallon ja Elina Helkalan tietokirjaan Vuosi keskiajan Suomessa (Atena 2023).

  29.12.2023

 18. Keskiajan ihmisille pyhimykset olivat läheisiä auttajia, ja työtkin rytmitettiin pyhimyskalenterin mukaan

  Uskonnollinen ja kristillinen ajattelu läpäisi keskiajalla koko elämänpiirin, kertoo arkeologi ja tietokirjailija Ilari Aalto. Hän kokeili seurata keskiajan vuodenkiertoa askareineen ja juhlapyhineen.

  29.12.2023

 19. ”Myös näin voidaan ja näin tulee viettää joulua” – Jeesus-vauva raunioissa voisi olla myös tämän joulun kuva

  1500-luvun maalaus pyhästä perheestä raunioiden keskellä tuo mieleen Ukrainan pommitetut kirkot ja viime aikojen tapahtumat Jeesuksen synnyinseudulla. Vankilassa joulua viettänyt saksalainen pappi Dietrich Bonhoeffer näki sitä katsoessaan toisen maailmansodan tuhot.

  21.12.2023