null Kirkkovaltuusto äänesti säästöistä

Kirkkovaltuusto äänesti säästöistä

Yhteinen kirkkovaltuusto päätti kokouksessaan tiistaina 28.4. muuttaa Vantaan seurakuntien kuluvan vuoden talousarviota. Taantuman vuoksi verotulot ovat jäämässä huomattavasti ennakoitua pienemmiksi. Käyttötalouden nettomenoarviota leikataan siksi 1,575 miljoonalla eurolla eli 2,7 prosentilla.

Valtuusto päätti myös lykätä pitkään suunniteltuja rakennusinvestointeja eteenpäin. Tikkurilan kirkon, Vantaan ruotsinkielisen seurakunnan toimitilojen ja Päiväkummun seurakuntatalon määrärahat poistettiin talousarviosta ja vuosien 2009–2011 toiminta- ja taloussuunnitelmasta lukuun ottamatta pieniä suunnittelumäärärahoja.

Investointien poistaminen kirvoitti valtuustossa pitkän keskustelun, jonka käynnisti valtuutettu Paula Lehmuskallio. Hän muistutti Tikkurilan kirkon huonosta kunnosta, joka vaikeuttaa sekä Tikkurilan että ruotsinkielisen seurakunnan toimintaa.

Äänestyksessä 37 valtuutettua kannatti investointien poistamista ja 7 vastusti. Poistamista kannattaneet kirkkovaltuutetut pitivät investointeja hyvin perusteltuina, mutta rahaa niihin ei tässä tilanteessa ole. Myöhemmin, jos taloudellinen tilanne paranee, niihin voidaan palata.

Toinen asia, josta äänestettiin oli seurakuntien virkojen ja työsuhteiden vuoteen 2011 ulottuva täyttökielto. Viisi valtuutettua vastusti täyttökieltoa, joka keskittää viroista ja työsuhteista päättämisen seurakuntaneuvostoilta yhteiselle kirkkoneuvostolle. Taloudellisesta tilanteesta johtuva täyttökielto ei koske kirkkoherran, vakinaisen papin eikä kanttorin virkoja, koska ne julistaa auki Helsingin hiippakunnan tuomiokapituli.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.