null Kirkon jäsenyys kannattaa

Kirkon jäsenyys kannattaa

Paljonkos se kirkollisvero olikaan? Ja mihin ne verovarat sitten käytetään? Haagan seurakunnan upeasta esitteestä selviää, että maksamme ansiotuloista yhden prosentin kirkollisveroa.

Nyt rakkaan ihmisen menetettyäni olen saanut Haagan seurakunnan työntekijöiltä rovasti Miira Muroma-Nikuselta, kanttori Terttu Iso-Ojalta sekä seurakunnan suntioilta paljon tukea ja apua hautajaisjärjestelyissä. Miira ja Terttu vierailivat kotonamme ja saimme järjestettyä miehelleni kauniit, tunnelmalliset hautajaiset.

Meitä oli kodikkaassa Huopalahden kirkossa koolla 50 henkeä, pääosin sukulaisia mutta myös mieheni työtovereita sekä kerrostalomme asukkaita, joille mieheni oli tullut tutuksi kymmenen vuoden varrelta.

Me kaikki kaipaamaan jäävät saimme lohdutusta ja voimia jatkaa omaa elämäämme ilman meille kaikille niin rakasta ihmistä. Ilman seurakunnan tukea en olisi selvinnyt ensimmäisistä viikoista surun ja kaipauksen keskellä.

Seurakunnan esitteen mukaan kirkollisverosta käytetään 30 prosenttia kirkollisiin toimituksiin. Myös koti- ja ulkomaiseen auttamistyöhön käytetään 30 prosenttia. Nämä molemmat kirkon perustyömuodot ovat myös olleet omalla kohdallani tärkeitä kohteita, joita haluan olla mukana tukemassa seurakuntani kautta.

Mielelläni maksan jatkossakin kirkollisveroni ja toivottavasti joskus pystyn seurakuntalaisena antamaan jotakin muutakin seurakunnalleni kuin vain parikymppiä kuussa.

Marjatta Saloranta

Haagan seurakunta

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Malmin kirkkoherra otti tavaksi soittaa jokaiselle kirkkoon palanneelle

Ajankohtaista

Kirkkoon liittyminen on ihmiselle aina iso valinta, toteaa Heikki Arikka.


Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.