null Kirkon kulttuuripalkinto Jukka Ahokkaalle ja Jukka Leppilammelle – molemmat ovat edistäneet kristillistä musiikkikulttuuria

Jukka Leppilampi (vas.) ja Jukka Ahokas ovat tämän vuoden Kirkon kulttuuripalkinnon saajat. Arkkipiispa Tapio Luoma luovuttaa heille palkinnon ensi maaliskuussa.

Jukka Leppilampi (vas.) ja Jukka Ahokas ovat tämän vuoden Kirkon kulttuuripalkinnon saajat. Arkkipiispa Tapio Luoma luovuttaa heille palkinnon ensi maaliskuussa.

Ajankohtaista

Kirkon kulttuuripalkinto Jukka Ahokkaalle ja Jukka Leppilammelle – molemmat ovat edistäneet kristillistä musiikkikulttuuria

Helsingin seurakunnissa työskennellyt kirkollisten musiikkitapahtumien tuottaja ja helsinkiläinen pitkän linjan muusikko saavat vuoden 2023 palkinnon.

Vuoden 2023 Kirkon kulttuuripalkinto jaetaan kahdelle kristillisen musiikkikulttuurin edistäjälle, tapahtumatuottaja Jukka Ahokkaalle ja muusikko Jukka Leppilammelle. Kirkkohallituksen täysistunto päätti palkinnonsaajista 12.12.

Helsingin seurakuntien musiikkisihteerinä ennen eläköitymistään toiminut Jukka Ahokas on ansioitunut erityisesti Kirkko soikoon -festivaalien (1996–2016) ja Sacred Music -tapahtuman (2018–2022) tuottajana yhteistyössä seurakuntien kanssa Helsingissä.

Vuosikymmenten aikana suuri yleisö on saanut nauttia Kirkko soikoon -festivaalissa yli 300 korkeatasoisesta konsertista. Sacred Music -tapahtuman erityisansiona voidaan pitää musiikin yhdistävän näkökulman korostamista uskontodialogisessa mielessä yli kulttuuri- ja uskontorajojen.

Muusikko Jukka Leppilampi on toiminut aktiivisena artistina neljällä vuosikymmenellä. Hänen taiteellisessa toiminnassaan on ollut vahvana näkökulmana yhteisön rakentaminen ja aktiivinen kristillinen elämä. Hän on tarjonnut armon, lohdutuksen ja toivon näköaloja lukuisten ihmisten elämään taiteellisen työskentelynsä kautta.

Leppilampi on toiminut myös muun muassa Helsingin urkukesäyhdistyksen puheenjohtajana. Lisäksi hän järjestää vuosittain Fagerkullafest -kulttuuri- ja musiikkitapahtumaa Alajärven Lehtimäellä. Leppilampi on myös Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan aktiivi ja seurakuntaneuvoston jäsen.

Kirkkohallitus myöntää vuosittain Kirkon kulttuuripalkinnon kristillisen sanoman kannalta merkityksellisestä esittävästä taiteellisesta toiminnasta ja kulttuuriteosta. Palkinnon kokonaissumma on 6000 euroa.

Palkinnonsaajia esittäneeseen työryhmään ovat kuuluneet: Petri Laaksonen, Suvi Ahola, Helena Hietanen, Timo Korhonen ja Pekka Heikkilä sekä sihteereinä Juha Luodeslampi ja Ilkka Tahvanainen.

Arkkipiispa Tapio Luoma luovuttaa palkinnon 19.3.2024 järjestettävässä iltatilaisuudessa.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Jukka Leppilammen mielestä mikään ei korvaa livemusiikin tuottamaa elämystä – Helsingin Urkukesä -festivaalilla on 115 ilmaista konserttia

Ajankohtaista Hyvä elämä

Urut soivat Helsingin viidessä kirkossa läpi kesän. Konserteissa voi samalla tutustua kirkkojen arkkitehtuuriin.Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.