Kirkon kulttuuripalkinto Ulla-Lena Lundbergille
Ulla-Lena Lundberg tunnetaan romaanistaan Jää.

Ulla-Lena Lundberg tunnetaan romaanistaan Jää.

Kirkon kulttuuripalkinto Ulla-Lena Lundbergille

Kirkon kulttuuripalkinto 2013 on myönnetty kirjailija Ulla-Lena Lundbergille romaanista Jää. Arkkipiispa Kari Mäkinen jakoi palkinnon tiistaina 21.1. Helsingissä.

Palkinnon perusteluissa todetaan, että Lundbergin omaelämäkerrallisista aineksista ammentava Jää on herättänyt lukijoissa poikkeuksellisen laajaa ja myönteistä huomiota. Se vie monenlaisia lukijoita kristillisen sanoman äärelle ilman osoittelevaa otetta. Palkintotyöryhmä näkee Jään kristillisen kulttuurikeskustelun toiveita herättävänä jäänmurtajana.

Jää kertoo koskettavan tarinan saariston seurakunnan ja sen palvelukseen valitun papin vuorovaikutuksesta 1940-luvun jälkipuoliskolla, jolloin kristillinen yhtenäisyyskulttuuri oli elävää ja loi uskoa tulevaisuuteen. Kuva saaristolaispapista kotikäynneillä, valvomassa saarnan äärellä ja valmistautumassa jumalanpalvelukseen voi ohjata kirkkoa aikana, jolloin sen on vakavasti pohdittava perustehtäväänsä.

Kirkkohallitus jakaa vuosittain kirkon kulttuuripalkinnon kristillisen sanoman kannalta merkityksellisestä taiteellisesta toiminnasta tai kulttuuriteosta. Palkinto on suuruudeltaan 6000 euroa ja se voidaan myöntää yksittäisestä kulttuuriteosta tai taiteellisesta elämäntyöstä. Vuoden 2012 palkinnon sai Kauneimmat joululaulut -tapahtuma.

 

Jaa tämä artikkeli: