Kirkon mediasäätiö myönsi 50 000 euroa tukea Petri Kotwican elokuvalle

Kirkon mediasäätiö myönsi 50 000 euroa tukea Petri Kotwican elokuvalle

Ohjaaja Petri Kotwican elokuva Henkesi edestä sai Kirkon mediasäätiön kevään jaossa suurimaan tuotantotuen, 50 000 euroa.

Elokuva kertoo lasta odottavasta pariskunnasta, jossa vaimo Kiia on kanttori ja hänen miehensä Martin pastori. Matkalla synnytyssairaalaan vaimo törmää autollaan sateessa ja pimeässä johonkin. Sairaalassa Kiia tutustuu naiseen, jonka puoliso on tuotu sairaalaan koomassa yliajon ja heitteillejätön uhrina. Vähitellen Kiialle alkaa selvitä, että todennäköisesti juuri hän on etsitty yliajaja. Pariskunta joutuu moraalisen ristiriidan eteen. Onko liian myöhäistä saada anteeksi? Elokuvan tuottajana on Minna Virtanen.

Toiseksi suurin tuotantotuki, 15 000 euroa, myönnettiin ohjaaja Klaus Härön tv-elokuvalle Miekkailija.

Elokuva kertoo Stalinin ajan lopulla virolaisen miekkailijan Endel Neliksen paosta Leningradista Haapsaluun, jossa hän ottaa vastaan opettajan työn. Nelis alkaa opettaa koululaisille miekkailua ja saa vastaansa koulun kommunistibyrokraatit. Nelis joutuu valinnan eteen. Hän voi joko pelastaa itsensä tai uhrata itsensä auttaakseen lapsia toteuttamaan unelmansa. Elokuvan tuottajana on Kaarle Aho.

Tukihakemuksia saapui Kirkon mediasäätiölle ennätysmäärä, 85. Säätiö myönsi tukea 15 hankkeelle yhteensä 125 800 euroa.

Vuonna 2005 perustetun Kirkon mediasäätiön tarkoituksena on tukea ja edistää uskontoa ja elämänkatsomusta käsittelevien ohjelmien tekemistä, levittämistä ja esittämistä valtakunnallisissa medioissa. Vantaan seurakunnat on ollut mukana säätiössä sen perustamisesta asti ja rahoittaa sen toimintaa vuosittain noin 23 000 eurolla.

Jaa tämä artikkeli: