null Kirkon opittava noudattamaan lakeja

Kirkon opittava noudattamaan lakeja

Kirkko käy 13.2. tärkeimmät vaalinsa, kirkolliskokousvaalit. On harmillista, että seurakuntien jäsenet eivät pääse suoraan vaikuttamaan kirkon ylimmän päättävän elimen kokoonpanoon.

Äänestäjiä ovat syksyllä 2010 valitut luottamushenkilöt. Hyvää onkin se, että luottamuselimet uusiutuivat aika lailla muun muassa täällä Vantaalla. Kirkon uudistajien Tulkaa kaikki -liike menestyi Vantaalla hyvin, ja uudet luottamushenkilömme ovat olleet hyvin aktiivisia vaikuttajia.

Yhdenvertaisuutta kannattava ja kaikkea syrjintää vastustava liikkeemme osallistuu Helsingin hiippakunnan Tulkaa kaikki -yhteislistalla kirkolliskokousvaaleihin sekä pappien että meidän maallikoiden sarjassa.

Kirkossa vallitsee epäselvyyttä muun muassa siitä, saavatko piispat syrjiä seksuaalivähemmistöihin kuuluvia pappisvihkimyksen pyytäjiä — rikoslain mukaan eivät saa — ja siitä, pitääkö kirkkohallituksen kokouspöytäkirjoihin kirjata äänestyspäätösten tekijöiden nimet — perustuslain mukaan pitää. Uuden kirkolliskokouksen tehtäviin kuuluu muun muassa kirkon hallinnon selkiyttäminen.

Yksi vaihtoehto on, että kirkon omia säädöksiä karsitaan ja turvataan yleisissä asioissa Suomen lainsäädäntöön, jota joka tapauksessa on noudatettava. Kirkossakaan ei saa tehdä rikoksia.

Kirkolliskokouksella on laaja vastuu myös kirkon taloudesta ja rakennemuutoksista esimerkiksi kuntaliitoksissa.

Seurakuntalainen! Kun seuraavan kerran näet tuttua luottamushenkilöä lähikaupan kassajonossa, muistuta häntä kirkon uudistamisen tärkeydestä. Kirkko kehittyy kyllä, kun sitä yhdessä kehitämme.

Johanna Korhonen
Tulkaa kaikki -liike

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.