Kirkon Suhdeklinikka-palvelu uudistuu

Kirkon Suhdeklinikka-palvelu uudistuu

City.fi:ssä toimivassa Suhdeklinikka-palvelussa ihmiset voivat kysyä parisuhteeseen ja ihmissuhteisiin liittyvistä asioista. Kysymyksiin vastaavat evankelis-luterilaisen kirkon perheneuvojat. Palvelu on nyt uudistumassa.

- Suhdeklinikka palvelee parisuhdeongelmissa, ja palvelun uudistuksella halutaan saada parisuhteen eri kipukohdat helpommin löydettäväksi. Kysymys-vastaus-blogausten rinnalle tuodut artikkelit tarjoavat kokonaisvaltaisen, kiinnostavan ja hauskankin tavan oppia lisää parisuhteen kiemuroista. Suhdeklinikka antaa vastauksia yksittäisille kysyjille heidän todellisiin ongelmiinsa ja antaa samalla näkökulmia kaikille parisuhteen hyvinvoinnista kiinnostuneille, Cityn päätoimittaja Panu Jansson sanoo.

Palvelussa julkaistaan asianatuntija-artikkeleita eri teemoista kerran kuukaudessa. Artikkelisarjan ensimmäinen osa käsittelee seksuaalisuutta, siinä on haastateltu Vantaan seurakuntien perheneuvoja Paula Ruotsalaista. Paulan neuvoja on nähty myös Vantaan Laurin verkkosivujen videopalstalla.

Kirkon perheneuvonnalla on paljon kysyntää seurakunnissa. Suhdeklinikka mahdollistaa palvelun kaikkien ulottuville helposti ja voi toimia ensimmäisenä askeleena avun saamiseksi.

- Monet parisuhteen kysymykset toistuvat ja siksi toisten kysymyksistä voi olla paljon apua myös lukijalle. Uudistus tekee vastauksista helpommin löydettäviä ja artikkelit syventävät eri näkökulmia ihmissuhteissa, sanoo yhteisökoordinaattori Minna Jaakkola kirkkohallituksesta.

Suhdeklinikan vastauksia luettu vuoden aikana yli 140 000 kertaa

Suhdeklinikka on perustettu keväällä 2012. Ihmissuhteisiin liittyvät kysymykset ja niiden vastaukset julkaistaan verkossa nimettöminä. Matalankynnyksen palvelu on osoittautunut suosituksi ja tarpeelliseksi. Jokaisella palveluun lähetetyllä vastauksella on keskimäärin 2000 lukijaa. Suhdeklinikan vastauksia ihmissuhdekysymyksiin luettiin yli 140 000 kertaa vuonna 2013.

Suhdeklinikan koordinoinnista vastaa Kirkkohallituksen kasvatus ja perheasiat -yksikkö. Palvelussa työtä tekevistä kirkon perheneuvojista suurin osa on myös laillistettuja psykoterapeutteja. Heillä on erityisosaamista muun muassa parisuhteesta, seksuaalisuudesta, ero- ja uusperheen kysymyksistä, vanhemmuudesta ja lapsen kehityksestä.

http://www.city.fi/blogit/suhdeklinikka

Jaa tämä artikkeli: