Kirkon Ulkomaanavulta 100 000 euroa Filippiineille

Kirkon Ulkomaanavulta 100 000 euroa Filippiineille

Kirkon Ulkomaanapu on myöntänyt 100 000 euroa Filippiineille taifuuni Hagupitin avustustyöhön. Varoilla hankitaan alkuvaiheessa ruokaa, suojia ja hygieniatarvikkeita taifuunialueen perheille yhteistyössä kirkollisten avustusjärjestöjen verkoston ACT-allianssin kanssa. ACT-järjestöt ovat myös osallistuneet ihmisten evakuointiin suojaan taifuunilta.

Kolmosluokan taifuuni Hagupit iski Filippiineille lauantai-iltana paikallista aikaa. 27 ihmisen arvioidaan kuolleen. Kaikkiaan yli miljoona ihmistä on paennut taifuunia turvaan yli 1 500 evakuointikeskukseen eri puolilla Filippiinejä. Viranomaiset pelkäävät nyt täyteen ahdettujen evakuointikeskusten mahdollisia terveysriskejä.

Tacloban, joka tuhoutui maan tasalle runsas vuosi sitten riehuneessa Haiyan-taifuunissa, säästyi nyt pahimmalta myrskyltä.

– Taclobaniin ei tullut tulva-aaltoa, mistä ihmiset ovat helpottuneita, mutta kaupungissa tuulee, sataa ja tulvii edelleen. Kenttätyöntekijät lähtevät tänään selvittämään avun tarvetta kaikkialla, missä pystyy jo lähtemään liikkeelle. Tähän mennessä on jo selvää, että niin paikalliset ihmiset, järjestöt kuin paikallis- ja valtionhallintokin ovat osanneet ennakoida ja toimia nopeammin kuin viime vuonna. Haiyanista on opittu, Kirkon Ulkomaanavun Manilassa oleva tiedottaja Ulla Kärki kertoi sunnuntaina.

 

Jaa tämä artikkeli: