null Kirkosta eroaminen vähentynyt Vantaalla

Kirkosta eroaminen vähentynyt Vantaalla

Kirkosta eronneiden määrä kääntyi alkuvuonna selvään laskuun paitsi valtakunnallisesti myös Vantaalla. Vantaan seurakunnista erosi tammi–helmikuussa 243 jäsentä, kun viime vuonna vastaavana ajanjaksona eroajia oli 415.

Tammi- ja helmikuussa Tampereen vapaa-ajattelijoiden ylläpitämien internetsivujen kautta kirkosta erosi noin 5800 henkilöä, mikä on 12 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten.

Valtaosa kaikista kirkosta eroajista tekee nykyään eroamisilmoituksen internetissä. Toisaalta erobuumin ohessa kirkkoon on myös liitytty ahkerasti, viime vuonna evankelisluterilaiseen kirkkoon liittyneitä oli noin 11 200.

Kirkon tutkimuskeskuksen johtaja, tutkija Kimmo Kääriäinen ei usko, että kirkon jäsenkato olisi vielä varsinaisesti pysähtymässä. Eroamistilastoissa on aina ollut kuukausittaista vaihtelua, yleisintä kirkosta eroaminen on loppuvuodesta. Viime vuoden tilastoihin vertailua Kääriäinen pitää sikäli hankalana, että vuosi oli eroajien määrän suhteen poikkeuksellinen, eroajia oli jopa 48 000.

Taantuma voi lisätä kirkosta eroajien määrää ainakin hetkellisesti.

— 1990-luvun alun vaikeina vuosina kirkosta eroaminen kasvoi, mutta 1990-luvun lopulla kirkkoon taas liityttiin paljon. Kirkko osallistui reippaasti lamatalkoisiin ja sai positiivista julkisuutta, Kääriäinen kertoo.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.