null Koettelemuksen jälkeen

Koettelemuksen jälkeen

Veljeni, pitäkää pelkkänä ilona niitä monenlaisia koettelemuksia, joihin joudutte. Tehän tiedätte, että kun uskonne selviytyy koetuksesta, tämä kasvattaa teissä kestävyyttä. Jaak. 1: 2–3

Usko on kestävyyslaji. En ole koskaan tavannut kristittyä, joka olisi sanonut oman elämänsä olleen helppoa. En ole myöskään tavannut ihmistä, joka olisi sanonut Jumalaan uskomisen olevan hänen elämänsä helpoin asia. Epäilyn hetkiä tulee. Koettelemuksia piisaa.

Elämän matkareitti johtaa moniin suuntiin. Suorilta teiltä sivupoluille. Surujen sillalta onnen laaksoon.

Erään lempielokuvani päähenkilö toteaa: "Elämä on kovaa. Niin sen kuuluukin olla. Jos emme koskaan kärsi, emme opi mitään." Mitä me voisimme kärsimyksestä oppia?

Veljeni ja sisareni. Raskaassa elämäntilanteessa, pimeällä tiellä ja koettelemusten keskellä ei useimmiten tunnu mukavalta. Sieltä on kuitenkin vain yksi tie, tie kohti Jumalaa. Hänen käsissään, häneen tarttuen voimme kokea ihmeen: koettelemuskin voi muuttua iloksi, koettelemus voi olla ilo ja tie Kaikkivaltiaan luo.

Rukous: Jumala, Isämme, tue meitä, kun avuttomina hapuilemme sinua kohti ja olemme vähällä uupua kiusauksiin ja koettelemuksiin. Auta meitä kestämään rukouksessa ja uskomaan sanasi lupauksiin. Amen.

Ensi sunnuntai on 2. paastonajan sunnuntai. Sen aihe on rukous ja usko. Alttarilla on violetti tai sininen liina ja kaksi kynttilää. Päivän raamatunteksti ovat Ps. 25:1–10, 1. Moos. 32:23–32, Jaak. 1:2–6 ja Luuk. 7:36–50.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.