null Kohtalokkaat juhlat Gotlannissa

Mari Jungstedtin dekkari vie lukijan Visbyyn.

Mari Jungstedtin dekkari vie lukijan Visbyyn.

Kohtalokkaat juhlat Gotlannissa

Mari Jungstedt: Kevään kalpeudessa. Otava 2011.

Mari Jungstedtin dekkarit sijoittuvat Gotlannin saarelle. Uusimmassa kirjassa Visbyssä ei ole vielä turistientäyteinen kesä vaan viileä alkukevät.

Visbyläinen merkkimies, juhlajärjestäjä ja ravintolanomistaja Viktor Algård murhataan omissa juhlissaan. Poliisi tutkii myös teinipojan pahoinpitelyä.

Päähenkilöinä ovat aiemmista kirjoista tutut komisario Anders Knutas ja television alueuutisten toimittaja Johan Berg. Molemmat kuvataan kokonaisina ihmisinä. Knutas ponnistelee ymmärtääkseen murrosikäistä poikaansa. Berg on tuore isä, joka yllätyksekseen huomaa, ettei työ enää olekaan ykkönen hänen elämässään.

Keskeisenä teemana on perhe ja se, kuinka vaikeaa sen kesken on joskus löytää yhteyttä ja kuinka pitkät varjot perheen vaikeuksilla voi olla. Painavasta aiheestaan ja realismistaan huolimatta teos ei ole synkkä.

Kevään kalpeudessa on mainio lomakirja, joka sisältää sopivasti jännitystä ja asiaa. Juoni on hyvin rakennettu ja teksti sujuvaa. Gotlannin pienessä yhteisössä monien kohtalot kietoutuvat toisiinsa, mikä tuo teokseen persoonallisen lisänsä.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.