null Kolikkokauppaa

Bangladeshin viiden takan kolikossa komeilee maan hallitsija Sheikki Mujibur Rahman.

Bangladeshin viiden takan kolikossa komeilee maan hallitsija Sheikki Mujibur Rahman.

Kolikkokauppaa

Etelä-Aasiassa sijaitsevaan Bangladeshiin ei tehdä juurikaan turistimatkoja, mutta reppureissaajia maassa voi bongata useammin. Nyt reissaajan taskusta voi löytyä kolikollinen Vantaata.

Vantaalla sijaitseva Suomen Rahapaja on tehnyt Bangladeshin kanssa ison kolikkokaupan. Rahapaja valmistaa sinne 600 miljoonaa viiden takan kolikkoa. Taka on Amerikan dollarin rinnalla Bangladeshin toinen rahayksikkö. Yksi viiden takan kolikko on arvoltaan seitsemän dollarin senttiä eli 5 euron senttiä.

Kaupan kerrotaan olevan Suomelle merkittävä, sillä 80 prosenttia Suomen Rahapajan liikevaihdosta tulee viennistä. Kauppa työllistää Vantaalla useita.

Bangladesh on yksi maailman köyhimmistä maista. Sen suurin tulolähde ovat ulkomailla asuvien kansalaisten rahalähetykset. Melkein puolet asukkaista elää dollarilla päivässä. Bussikuski ansaitsee 40 dollaria kuukaudessa. Maata riivaavat poliittiset levottomuudet, tulvat ja tuloerot.

Suomalaiset ovat tehneet Bangladeshissa vapaaehtoistyötä 1970-luvulta alkaen. Maahan on rakennettu suomalaisvoimin esimerkiksi paljon teitä. Rahakauppa on uusi linkki Suomen ja Bangladeshin välillä.

 

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.