null Kolmas reilu seurakunta

Kolmas reilu seurakunta

Vantaan ruotsinkielinen seurakunta on kolmas vantaalainen Reilun kaupan seurakunta. Muut kaksi jo aiemmin tämän arvonimen saanutta seurakuntaa ovat Korso ja Tikkurila.

Reilun kaupan seurakuntia on Suomessa 68, mutta Reilun kaupan seurakuntayhtymiä vain kaksi. Vantaan ruotsinkielisen seurakunnan diakoniatyöntekijä Carita Dahlberg toivoo, että kolmen seurakunnan esimerkki innostaisi muitakin vantaalaisseurakuntia ja Vantaasta saataisiin pian reilu seurakuntayhtymä.

— Tämä meidän hankkeemme lähti liikkeelle seurakuntien ympäristötoimikunnasta, jossa asiasta puhuttiin. Veimme asian seurakuntaneuvostoon, joka päätti tehdä hakemuksen, taustoittaa Dahlberg.

Ruotsinkielinen seurakunta on sitoutunut käyttämään tilaisuuksissaan Reilun kaupan kahvia ja teetä, pitämään asiaa esillä eri tapahtumissa ja käyttämään säännöllisesti muitakin Reilun kaupan tuotteita.

— Järjestämme esimerkiksi kaksi kertaa vuodessa isot syntymäpäiväjuhlat 75, 80 ja 90 vuotta täyttäville vanhuksille. Kahvitamme heidät reilulla kahvilla. Sitä on myös työntekijöiden kahviautomaatissa. Olemme asiasta innoissamme ja mietimme tilanteita, missä reilua kauppaa voisi pitää esillä.

Dahlberg korostaa, että teeman esille ottaminen sopi hyvin diakonille.

— Reilussa kaupassa on kyse oikeudenmukaisesta palkasta ja siitä, että kehitysmaiden köy-hien elinolosuhteet paranevat eikä lapsityövoimaa käytetä. Minusta on hienoa, että seurakuntani on tällaisen asian takana.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.