null Kolumni: Liian pahaa ollakseen totta

Kuva: Jukka Granstrom

Kuva: Jukka Granstrom

Kolumni: Liian pahaa ollakseen totta

Joskus olen miettinyt, mitä nuoren thaitytön seurassa istuvan suomalaisen miehen lapsenlapset sanoisivat, jos tietäisivät.

Seksi alaikäisen kanssa on rikos. Lapset on joko houkuteltu, huijattu tai pakotettu prostituutioon, ja heille jää ikuiset arvet. Älä osallistu tähän.

Teksti on suora lainaus Liian pahaa ollakseen totta -kampanjan nettisivulta. Kampanja on Ulkoasiainministeriön tuella rahoitettu ja Reilun matkailun yhdistyksen koordinoima hanke, joka pyrkiii lisäämään suomalaisten matkailijoiden tietoutta lapsiseksiturismista.

Todellisuus on hirvittävä. Arvioiden mukaan 2–3 miljoonaa lasta joutuu matkailijoiden seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi vuosittain. Kansainvälinen työjärjestö ILO arvioi kaupallisen seksuaalisen pakkotyön tuottavan vuosittain lähes 80 miljardin voitot. Kuvioissa on mukana paljon järjestäytynyttä ihmiskauppaa, josta hyötyvät monet tahot, paitsi uhrit itse.

Etenkin Thaimaassa seksiturismi näkyy katukuvassa, turistialueilla sitä ei voi olla huomaamatta. Silmiin pistävät etenkin eurooppalaisen näköiset miehet, jotka eivät ole enää nuoria. Seuralaisena useimmiten on hento, kiltinnäköinen paikalliselta vaikuttava nainen, joskus vain nuori tyttö. Heidän parisuhteensa ei näytä lomaromanssilta eikä tasa-arvoiselta ihmissuhteelta.

Joskus olen miettinyt, mitä nuoren thaitytön seurassa istuvan suomalaisen miehen lapsenlapset sanoisivat, jos tietäisivät. Ehkä näin: "Meidän ukki on lapsiseksituristi."

Jaa tämä artikkeli: