Kolumni: Vallankumous!

Kolumni: Vallankumous!

No niin, Nalle Wahlroos taisi muuttaa Ruotsiin. Vallankumous voi alkaa! Aletaan nostaa veroja, korottaa sossun ja Kelan tukia. Alennetaan rikkaimman väestöryhmän palkkoja ja suunnattomia bonuksia. Tehdään kaikista juna- ja bussimatkoista ilmaisia ja pannaan kaikille valtateille korkeita tullimaksuja. Ne kuskit, jotka jäävät tämän takia työttömiksi, uudelleenkoulutetaan kuljetustöihin junaliikenteeseen. Samalla heille annetaan reippaat palkankorotukset. Tuodaan Arhinmäki takaisin hallitukseen, koska nythän vasemmisto saa tuulta purjeisiinsa ja tulee ensi vaalien jälkeen olemaan suurin puolue eduskunnassa.

Jatketaan sitten rakentamalla kodittomille ilmaiset kodit. Avataan isoja ja ilmavia ja terveyttä huokuvia taloja kaikille psyykkisesti sairaille koko maassa. Sen jälkeen kaikille aletaan maksaa kansalaispalkkaa.

Myös kirkko uudistuu. Huomattavin muutos on se, että kirkkorakennuksista luovutaan kokonaan. Luetaan Apostolien teot vähän tarkemmin ja huomataan, että onhan se kristillisyys mahdollista myös ilman sikakallista byrokratiaa ja isoja pröystäilytaloja. Säästetään siis kaikki kiinteistöhoitoon menevät rahat ja poistetaan niillä Suomen suhteellinen köyhyys täydellisesti. Jumalakin iloitsee tästä hienosta teosta.

Kristillisyys tulee taas tunnetuksi oikean ja käytännöllisen solidaarisuuden liikkeenä eikä pelkästään jäykkänä ja tuomitsevana moraalikoneistona. Kun jutellaan poliitikoiden kanssa, lainataan Pietaria eikä Päivi Räsästä: ”Minä kyllä tiedän, veljet, että te niin kuin hallitusmiehennekin teitte tietämättömyyttänne sen, minkä teitte”.

Näillä mennään.

Sillä välin Nallekin palaa Suomeen kaikessa hiljaisuudessa. Eikä siitä nähdä lööppejä iltapäivälehdissä, koska tässä uudessa Suomessa kukaan ei enää välitä yhden rikkaan yksilön asuinpaikasta. Menkööt.

Kirjoittaja on kirjailija ja kirjallisuuskriitikko.

Jaa tämä artikkeli: