Konttikirkko muuntuu nuorisotilaksi uimarannalle

Konttikirkko muuntuu nuorisotilaksi uimarannalle

Vetokankaan uimarannalla on oma nuorisotila heinäkuun ajan. Vantaankosken seurakunnan Konttikirkko sijoitetaan rannalle nuorten tukikohdaksi, jota ylläpitävät kaupunki ja seurakunta yhdessä.

Nutakontti on avoinna 1.7.–1.8. maanantaista perjantaihin klo 12–18, paitsi torstaisin klo 16 saakka. Torstai-iltaisin vetovuoro siirtyy kaupungilta seurakunnalle. Vantaankosken seurakunnan KesäOlka-toimintaa on kontilla torstaisin klo 17–20.

- Nutakontilla on krokettia, lautapelejä ja musiikkia. Kontin lasiseinät vedetään auki ja eteen tehdään terassi, kertoo kaupungin aluenuorisopäällikkö Pekka Mäkelä.

Kontille voi tulla pelailemaan, askartelemaan, uimaan ja nauttimaan kesästä jutellen ja oleillen nuorisotyöntekijöiden kanssa. Nuoret voivat myös itse suunnitella ideoita, mitä kontilla voisi tehdä.

- Tämä on uusi kokeilu. Vetokannas on vakiintunut nuorten paikaksi ja on ainut länsivantaalainen uimapaikka, ihan Kuusijärveen verrattava. Lämpiminä päivinä rannalla voi olla jopa 1 000 ihmistä.

- Keskitymme nuorten, lähinnä 9–18-vuotiaiden kanssa olemiseen eli lapsiparkki emme ole. Myös uimavalvojat tekevät rannalla oman työnsä, mutta tarvittaessa teemme tietysti heidän kanssaan yhteistyötä, Mäkelä määrittelee.

Huonolla säällä toiminta siirtyy Martinlaakson nuorisotilaan.

Jaa tämä artikkeli: