null Kovassa kunnossa

Hannu Lehtikangas juoksi ultramaratonin Sveitsissä.

Hannu Lehtikangas juoksi ultramaratonin Sveitsissä.

Kovassa kunnossa

Jos Hämeenkylän kirkon urut soivat mielestäsi erityisen pontevasti, syy saattaa olla siinä, että kirkossa työskentelee poikkeuksellisen kovakuntoinen kanttori Hannu Lehtikangas.

Heinäkuun lopulla Lehtikangas osallistui SwissAlpine-juoksutapahtumaan Sveitsissä ja juoksi 78 kilometrin ultramaratonin. Alppimaisemissa kulkeva reitti nousee parhaimmillaan 2600 metriin.

— Olen juossut muutaman tasamaan maratonin ja kaksi vuotta sitten osallistuin Sveitsissä normaalipituiselle Jungfraun ylämäkimaratonille. Jo silloin oli selvä, että vielä joskus juoksen ultramatkan, vaikka edelliskerralla juoksu ei ollutkaan niin positiivinen kokemus. Silloin en osannut jakaa voimiani oikein, Lehtikangas kertoo.

Tällä kertaa juoksu rullasi hyvin ja matkan varrella pystyi nauttimaan alppimaisemista ja ottamaan digipokkarilla valokuvia.

— Olen harjoitellut nousuja Malminkartanon vanhalla jätemäellä, Lehtikangas paljastaa.

Moni sanoo saavuttavansa juoksemalla paitsi kovan kunnon myös mielenrauhaa. Hannu Lehtikangas juoksee, koska haluaa olla hyvässä kunnossa sekä henkisesti että fyysisesti ja koska harjoittelu on mukavaa.

— En aseta itselleni erityisiä tavoitteita, vaan menen terveyden ehdoilla. Pari päivää maratonin jälkeen on pää kyllä pilvissä.

Jaa tämä artikkeli: