Kuinka espoolainen olet, Anna Rukko?
Anna Rukolle meri on tärkeä. Hän kävelee usein koirien kanssa rannalla. Kuva: Patrik Lindström

Anna Rukolle meri on tärkeä. Hän kävelee usein koirien kanssa rannalla. Kuva: Patrik Lindström

Kuinka espoolainen olet, Anna Rukko?

Meri ja sen tuoksu ovat tärkeitä Anna Rukolle. Ukin ja mummin veneestä hänellä on hyvät muistot: sen kyydissä pääsi kesäisin merelle.

80 % espoolainen

Olen asunut Westendissä melkein koko ikäni. Muutimme tänne, kun olin muutaman vuoden ikäinen. Meri ja sen tuoksu ovat minulle tärkeitä. Kävelen paljon perheemme kahden tiibetinspanielin kanssa meren rannoilla. Kun olin lapsi, meillä ei ollut omaa venettä, mutta liikuimme merellä ukin ja mummin veneellä. Edelleen käyn joka kesä lähisaaristossa. Espoon Kuvataidekoulu, joka sijaitsee Weegee-talossa, on toinen minulle tärkeä paikka. Olen opiskellut tekstiilitaidelinjalla ja tein keväällä opintojen päättötyöni: kankaan, mekon ja korun. Vaikka olen aloittanut taideharrastuksen alle kouluikäisenä, siitä ei tule minulle ammattia. Haluan lääkäriksi, ja haen opiskelemaan ensi keväänä.

20 % sallalainen

Olen koko ikäni viettänyt lomia vanhempieni kanssa Sallassa. Meillä on mökki lähellä laskettelukeskusta. Käyn rinteessä lumilautailemassa, mutta en ole kovinkaan innokas alan harrastaja. Välillä käymme siellä kesälläkin, mutta silloin on paljon hyttysiä. Saan hyttysen pistoista isoja paukamia. Sallassa ei ole oikein mitään, mutta se onkin tärkeä asia. Siellä on aikaa olla isän, äidin, veljien ja koirien kanssa yhdessä.

Jaa tämä artikkeli: