null Kuinka espoolainen olet, Jouni Liimatainen?

Jouni Liimatainen mieltää pääkaupunkiseudun yhtenä kokonaisuutena ilman kaupunkien rajoja. Kuva: Jukka Granstrom

Jouni Liimatainen mieltää pääkaupunkiseudun yhtenä kokonaisuutena ilman kaupunkien rajoja. Kuva: Jukka Granstrom

Kuinka espoolainen olet, Jouni Liimatainen?

Menneet sukupolvet ovat jättäneet minuun osan geeniperimäänsä. Siksi Konnevesi on niin lähellä sydäntäni.

40 % helsinkiläinen

Tunnen itseni stadilaiseksi, vaikka asuinkin siellä vain viisi ensimmäistä vuottani. Helsinki on rouhean kaunis kaupunki. Siellä tuli koettua myös nuoruuden toilailut. Näen pääkaupunkiseudun yhtenä kokonaisuutena, jossa kaupunkien rajoilla ei ole merkitystä. Minulle sopisi hyvin, jos Helsinki, Espoo ja Vantaa yhdistyisivät.

40 % konneveteläinen

Osa geeniperimästäni tulee Konnevedeltä, isäni kotipitäjästä. Kun luin aikoinani Storckovius-Argillander suvun sukuhistoriaa, opin että sukuni on asunut isäni puolelta lähes samoilla seuduilla ainakin 1400-luvulta lähtien. Jotakin erityistä siellä on, kun tunnesiteeni sinne on niin vahva. Aina sydän sykähtää, kun tuttu mökkitie avautuu silmien eteen. Yhteyteni seurakuntaan sai alkunsa Konnevedeltä kirkkomusiikkifestivaaleilta, joka oli hauska tapahtuma. Sitä samaa iloa lähdin hakemaan myös Espoon seurakunnista.

20 % espoolainen

Viherlaakso on minulle Viheri. Helsingistä perheemme muutti tänne. Taloyhtiömme ja koulun kautta löytyi ystäväpiiri, joka on vieläkin olemassa. Pienen mutkan jälkeen palasin takaisin lapsuuden kotiini 16 vuotta sitten, kun tyttäremme syntyi. Pihapiirissä asuu vieläkin muita "alkuasukkaita." Heistä ja muistoista on syntynyt rakkauteni Viheriä kohtaan. Kauniissa kotikirkossani Espoon tuomiokirkossa pääsin ripille, menin naimisiin ja tyttäreni pääsi ripille viime kesänä.

Jaa tämä artikkeli: