null Kuinka espoolainen olet, Martti Suontausta?

Martti Suontausta on asunut ikänsä Espoon eteläosissa. Poismuutto kotikaupungissa ei ole mielessä. Kuva: Patrik Lindström

Martti Suontausta on asunut ikänsä Espoon eteläosissa. Poismuutto kotikaupungissa ei ole mielessä. Kuva: Patrik Lindström

Hyvä elämä

Kuinka espoolainen olet, Martti Suontausta?

Syntyperäinen espoolainen Martti Suontausta kiipeää Soukan Kasavuoren huipulle, kun haluaa pois kaupungin hälystä.

100 % espoolainen

Olen elänyt koko ikäni yhtä Japani-vuotta lukuun ottamatta Espoossa. Perheemme asui useammassa paikassa, mutta ne kaikki olivat Espoon eteläosissa.

Olin kahdeksan, kun vanhempani, joilla kummallakin on partiotausta, veivät minut Lounapartioon, joka kokoontuu Soukan kappelin pommisuojassa. Vaikka muutimme pois Soukasta, halusin jatkaa samassa lippukunnassa.

Lounapartio on edelleen tärkeä osa elämääni. Nyt olen toista kertaa lippukunnan johtajana. Partiossa oppii lapsena leikkien ja pelien kautta uusia taitoja ja ryhmässä toimimista, myöhemmin saa vastuuta johtamistehtävissä.

Soukka on minulle tärkeä paikka, samoin Hanikan ja Nuuksion metsät, jotka ovat tulleet tutuiksi partion kautta. Välillä on lähdettävä pois kaupungin hälinästä luonnon rauhaan. Siellä arkiset asiat unohtuvat.

Kiipeän silloin tällöin Soukan Kasavuorelle, josta avautuvat hienot maisemat kauas merelle. Siellä olen arjen hälyn ulottumattomissa. Kaiken kaikkiaan Espoo on niin hieno paikka, ettei täältä tarvitse lähteä mihinkään. Asun tällä hetkellä Iivisniemessä. Ajatukseni onkin pysyä Espoossa ja rakentaa tänne oman aikuiselämäni.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.