null Kuinka espoolainen olet, Mikko Peltokorpi?

Mikko Peltokorvelle meri on tärkeä osa Espoota. Hän on Espoon yhteisen kirkkovaltuuston uusi jäsen Matinkylästä. Kuva: Patrik Lindström

Mikko Peltokorvelle meri on tärkeä osa Espoota. Hän on Espoon yhteisen kirkkovaltuuston uusi jäsen Matinkylästä. Kuva: Patrik Lindström

Kuinka espoolainen olet, Mikko Peltokorpi?

Matinkylän kehittäjä on ylpeä pohjalaisista juuristaan.

20 % sieviläinen

Olen ylpeä pohjalaisista juuristani. Talkoohenki ja halu auttaa toisia oli kotiseudullani itsestäänselvyys. Niin asian pitäisi olla täällä pääkaupunkiseudullakin. Kerran naapurit toivat kellariimme perunat talveksi, kun oma satomme epäonnistui. Ei olisi tullut mitään ilman nöyryyttä ja kykyä ottaa vastaan apua. Meitä on 11 sisarusta, ja jokaisella oli omat vastuutehtävät kotitilalla. Olin sisarusparven neljänneksi nuorin. Aikuisena olen miettinyt, miten vähään lapsuudessani oltiin tyytyväisiä. Myös pohjalaisesta suoruudesta on ollut paljon hyötyä elämän varrella.

20 % loppilainen

Kesämökin rakentaminen Räyskälään on ollut vastapaino arkityölle. Olen tehnyt sinne kunnollisen verstaan, jossa saan tehdä käsilläni monenlaista. Olen 70-luvulla tehnyt itse muun muassa edelleen käytössä olevat kaappikellon ja kanootin. Lopella liikumme ja marjastamme luonnon hiljaisuudessa. Kesällä pelaan golfia ja talvella kuntosali, sulkapallo ja lumilautailu pitävät virkeänä.

60 % espoolainen

Asumme Matinkappelin vieressä. Kesti kauan ennen kuin kotiuduin Espooseen. Alussa oli ankeaa, kun kaupunkiympäristössä ei ollut mitään tekemistä. Elämäntyöni on ollut Matinkylän mielikuvan muuttaminen. Isännöinti- ja huoltoyrityksen toimitusjohtajana olen voinut vaikuttaa alueen kehittämiseen ja siihen, että kaikki ihmiset otetaan huomioon. Meillä on sama tavoite kuin kirkolla. Mielestäni seurakunta tekee äärimmäisen tärkeää työtä.

Jaa tämä artikkeli: