null Kuinka espoolainen olet, Natasa Stambej?

Natasa Stambejlle tärkeä paikka on Espoon tuomiokirkko, joka on hänen kotikirkkonsa. Kuva: Jukka Granström.

Natasa Stambejlle tärkeä paikka on Espoon tuomiokirkko, joka on hänen kotikirkkonsa. Kuva: Jukka Granström.

Hyvä elämä

Kuinka espoolainen olet, Natasa Stambej?

Natasa Stambej tuli Sloveniasta Otaniemeen opiskelemaan maisema-arkkitehtuuria. Nelikymppisenä hän vaihtoi ammattia ja opiskeli diakoniksi.

40 % slovenialainen

Olen lähtöisin pienestä Skofja Lokan kaupungista. Kotini oli keskellä tiivistä sukuyhteisöä. Sydämessäni kannan muistoja kauniista maisemasta, jossa on metsäisiä kukkuloita ja vuoria sekä peltotasankoja. Lapsuuden perheelläni oli tapana käydä kävelemässä rinteitä ylös huipulle asti, jossa yleensä oli kirkko.

40 % espoolainen

Tulin Otaniemeen vierasopiskelijaksi ja vuoden kuluttua pääsin opiskelemaan maisema-arkkitehtuuria. Nelikymppisenä vaihdoin ammattia ja opiskelin sosionomi-diakoniksi. Espoossa olen asunut monessa paikassa, viimeiset 16 vuotta Siikajärvellä. Talvella käymme usein makkaranpaistoretkellä Nuuksiossa. Rakastan kotikirkkoani Espoon tuomiokirkkoa.

20 % porvoolainen

Kesämökkimme on ulkosaaristossa sijaitsevassa Pirttisaaressa, jonne pääsee vuoroveneellä. Siellä on mieheni sukua, vahva kesäasukkaiden yhteisö sekä paljon juhlia ja muita tapahtumia. Mökki on meille rentoutumispaikka, jossa kalastamme, otamme aurinkoa ja tapaamme ystäviä. Olemme siellä keväästä syksyyn, mutta joskus menemme sinne jo kevättalvella.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.