null Kuinka espoolainen olet, Panu Janhunen?

Panu Janhunen on asunut koko elämänsä Matinkylässä ja viihtyy siellä edelleen. Kuva: Jukka Granström.

Panu Janhunen on asunut koko elämänsä Matinkylässä ja viihtyy siellä edelleen. Kuva: Jukka Granström.

Hyvä elämä

Kuinka espoolainen olet, Panu Janhunen?

Panu Janhusen kitaran soittotaidolle oli käyttöä seurakunnan nuorten kokoontumisissa. Aikuisena hänestä tuli kirkon nuorisotyönohjaaja.

100 % espoolainen

Olen identiteetiltäni matinkyläläinen, en niinkään espoolainen. Elämäni ensimmäiset 27 vuotta asuin Tiistiläntien varrella kolmessa eri osoitteessa. Viime kesänä muutin Ison Omenan nurkille. Tiistiläntien alue on säilynyt pitkälti entisellään, mutta Ompun alue on ollut pitkään melkoisessa myllerryksessä.

Matinkylä oli turvallinen kasvuympäristö. Lapsena näin elämän monet puolet, sillä samalla postinumeroalueella asuivat sekä Espoon rikkaimmat että huomattavan vähäosaiset. Lapsena pelasin jalkapalloa kahdessa joukkueessa sekä harrastin musiikkia. Kitaran soittotaidolle oli paljon käyttöä seurakunnan nuorisotoiminnassa. Kappelikuppilassa oli kitaroita, joilla pääsi soittamaan ja säestämään. Niittykappeli oli rippikoulun jälkeisinä vuosina tosi rakas paikka. Nyt seurakunnan nuorisotoiminta on työni, sillä toimin Vihdissä nuorisotyönohjaajana.

Matinkylässä on kiva asua lähellä merta, vaikka olenkin enemmän järvi-ihminen. Rantaraitti, jossa käyn juoksemassa, ja Nuuksio, jossa käyn liian harvoin, ovat minulle tärkeitä paikkoja. Myös Tapiolan Heikintorilla sijaitseva levydivari on huikea paikka.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.