Kuinka espoolainen olet, Teresia Volotinen?
Teresia Volotinen. Leppävaaran seurakuntaneuvoston uusi jäsen. Kuva: Jukka Granstrom

Teresia Volotinen. Leppävaaran seurakuntaneuvoston uusi jäsen. Kuva: Jukka Granstrom

Kuinka espoolainen olet, Teresia Volotinen?

Träskändan historiallinen kartanopuisto on yksi Teresia Volotisen lempipaikoista. 1800-luvulla perustetussa puistossa on mukava käydä piknikillä.

30 % helsinkiläinen

Asuin lapsuuteni ja nuoruuteni Herttoniemessä. Se on minun kotiseutuni. Koululaisena kävin seurakunnan tyttökerhossa ja partiossa. Käyn mielelläni kävelemässä Herttoniemessä lapsuuteni maisemassa, josta paljon on säilynyt ennallaan. Siellä on edelleen ystäviäni, ja tapaamme vanhojen koulukavereiden kanssa säännöllisesti.

10 % joensuulainen

Joensuuhun minua veti mieheni työn ja kotiseudun lisäksi se, että pääsin sinne opiskelemaan erityisopettajaksi. Joensuu on mukava ja rakas pikkukaupunki, jossa on toisenlainen tapa elää kuin Helsingissä. Käymme siellä edelleen vuosittain. Myös siellä on mukava kierrellä tutuissa paikoissa.

60 % espoolainen

Olemme asuneet Espoossa 30 vuotta. Jäin eläkkeelle äskettäin erityisopettajan työstä Karamzinin koulusta. Kiersin vuosien aikana paljon myös muissa kouluissa. Ensimmäinen kotimme oli Järvenperässä, ja Träskändan puistossa käymme edelleen piknikillä. Nuuksion metsistä keräsin tänäkin syksynä paljon marjoja ja sieniä. Pidän myös nykyisen kotikyläni Mäkkylän viheralueista.

Jaa tämä artikkeli: