null Kuinka kauniaislainen olet, Mirja Tiri?

Mirja Tirin työpäivät Etelärannassa vaihtuvat pian eläkepäiviin. Kuva: Jukka Granstrom

Mirja Tirin työpäivät Etelärannassa vaihtuvat pian eläkepäiviin. Kuva: Jukka Granstrom

Kuinka kauniaislainen olet, Mirja Tiri?

Mirja Tiri asui Tanskassa 20 vuotta ja sieltä sisimpään jäi "jazzahtava" elämänkatsomus.

20 % kansainvälinen

Ylioppilaskirjoitusten jälkeen muutin kotoani Kiimingistä Englantiin. Tanskassa asuin 20 vuotta ja siitä tuli silloin kotimaani. Olen asunut myös Venäjällä ja Virossa. Pitkän poissaolon jälkeen sopeutuminen takaisin Suomeen kesti pitkään. Tanskasta sisimpääni on jäänyt "jazzahtava" elämänkatsomus, joka sisältää kansainvälisyyttä, suvaitsevaisuutta sekä taitoa katsoa asioita eri näkökulmista.

20 % mikkeliläinen

Rakensimme kesämökin mieheni kotiseudulle Mikkelin Anttolaan. Nautimme maalaismaisemasta, puhdasvetisestä Saimaasta ja rauhasta – se on aivan toisenlaisen maailma. Mökkinaapurit ovat samanikäisiä ja samanhenkisiä kuin me. Olenkin nimennyt mökkitiemme Sunset Bulevardiksi.

60 % kauniaislainen

Muutimme Paloheinästä Kauniaisiin vuonna 2010. Iso plussa tässä pienessä lintukodossa on kylämäisyys. Nautin kansainvälisestä tunnelmasta, jonka ruotsinkielen vahva asema tuo tänne. Erilaisissa yhteisöissä mukana oleminen on tehnyt meistä lyhyessä ajassa kauniaislaisia. Yliopistomaailma ja liike-elämä ovat minulle hyvin tuttuja, mutta täällä olen tutustunut minulle uuteen maailmaan, seurakunnan toimintaan.

Jaa tämä artikkeli: