null Kuinka keräys otettiin vastaan?

Kuinka keräys otettiin vastaan?

Yhteisvastuukerääjät olivat Vantaan kaupungin­talon aulassa ma 2.3. luottamushenkilöiden kiiruhtaessa kokouksiin.

Day Khu, 32

Kuinka kauan olet asunut Suomessa?

— Olen asunut Suomessa kaksi ja puoli vuotta. Tällä hetkellä opiskelen Haagan ammattikoulussa metallialaa. Sitä ennen opiskelin suomea Haagan valmistavassa koulussa. Vaimoni on työssä Ikean ravintolassa. Meillä on kaksi lasta, 9-vuotias ja 3-vuotias.

Kuinka innostuit yhteisvastuukerääjäksi?

— Keräys on hyvä idea. Yksi kohteista on edistää maahanmuuttajien työllistymistä, ja hyvä niin. Viime vuonna keräsin SPR:n lippailla Helsingissä myrskyn uhreille entisessä kotimaassani Burmassa. Silloin kaikki vanhemmat ihmiset olivat kiinnostuneita antamaan rahaa, mutta nuoret eivät.

Pisteillä 1–5, miten keräys kaupungintalolla on sujunut?

— Annan 5 pistettä. Näin samalla kaupunginhallituksen puheenjohtajan ja kaupunginjohtajan.

Thu Peh, 39

Kuinka kauan olet asunut Suomessa?

— Tulin Suomeen pakolaisena reilut kaksi vuotta sitten. Opiskelen suomea Edupolissa. Tunteja on joka päivä, aamuyhdeksästä kahteen iltapäivällä. Vaimoni on työharjoittelussa Kierrätyskeskuksessa. Meillä on kaksi tyttöä, 8-vuotias ja 3-vuotias.

Kuinka innostuit yhteisvastuukerääjäksi?

— Tulin yhdessä burmalaisen kaverini kanssa. En ole aikaisemmin kerännyt rahaa. Kaupungintalo on minulle ennestään tuttu paikka. Meitä burmalaisia kävi täällä kerran ryhmänä. Meille kerrottiin auditoriossa Vantaan kaupungin toiminnasta. Eri puolilla Vantaata asuu noin 15 burmalaista perhettä.

Pisteillä 1–5, miten keräys kaupungintalolla on sujunut?

— Annan 3,5 pistettä. Kerääminen ei ollut rasittavaa. Vain kaksi tuntia piti seistä.

Marilla Kortesalmi, 35

Mitä ajattelet Yhteisvastuukeräyksestä kaupungintalolla?

— On hyvä, että keräys näkyy eri paikoissa. Kaupungintalo on kelpo paikka, vaikka useammin kai kerääjiä näkyy kirjastojen ja kauppojen auloissa.

Miten suhtaudut hyväntekeväisyyskeräyksiin?

— Tapanani on antaa rahaa niihin, ja tuen myös katusoittajia. Maahanmuuttajien työllistyminen on tärkeä kohde. Tarvitsemme maahanmuuttajia sekä reaalitalouden kannalta että humanitaarisista syistä. Työelämään pääsemiseen tarvitaan oman aktiivisuuden lisäksi koulutusta ja valmennusta.

Pisteillä 1–5, miten keräys kaupungintalolla on sujunut?

— Annan 4 pistettä. Kaupungintalolle ei ehkä monikaan tule kolikkokukkaron tai seteleiden kanssa, kun nykyään maksetaan niin paljon korteilla.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.