null Kuka kirjoittikaan lastenkirjan?

Kuka kirjoittikaan lastenkirjan?

Jaakko Heinimäki tuntuu ehtivän joka paikkaan. Pappismies kirjoittaa kirjoja, kolumneja, luennoi ja kouluttaa ja hyppii lajityypistä ja kohdeyleisöstä sujuvasti toiseen. Nyt hän on jälleen kirjoittanut lastenkirjan.

Kirjapajan vuoden alussa julkaisema Millainen Jumala on näyttää ainakin päällisin puolin Heinimäen kirjalta. Kirjan selässä mainitaan vain Heinimäen nimi, kannessa kirjan nimen alla lukee ensin Heinimäen nimi.

Kannessa on myös pienellä tekstillä kaksi ranskalaista nimeä, jotka lukija helposti tulkitsee kuvittajiksi. Kirjan avattuaan lukija kuitenkin huomaa, että nimistä vain Barbara Nascimbeni on kuvittaja, toinen nimi Marie-Hélène Delval on alkuperäistekstin kirjoittaja. Onko siis niin, että Heinimäki on vain kirjan kääntäjä, mutta kirjaa markkinoidaan hänen nimellään?

Kirjapajan kustannuspäällikön Päivi Karrin mukaan Heinimäki on todellakin ranskaa taitavana kirjan kääntäjä, mutta myös vähän enemmän.

— Peruslähtökohta oli, että Heinimäki sai vapaat kädet muokata alkuperäistekstiä Suomen oloihin. Näin menetellään toisinaan ja tämän hengellisen lastenkirjan tapauksessa oli selvää, että käännöstyöhön tarvittiin joku suomalainen teologi, Karri perustelee.

Jaakko Heinimäen meriitteihin voi siis lisätä yhden lastenkirjan kirjoittamisen — ainakin melkein.

Jaa tämä artikkeli: