null Kuka voi saada diakonia-avustusta?

Yllättikö niukkuus? Diakonia-avustuksena voi saada esimerkiksi maksusitoumuksen ruokakauppaan. Diakoniatyöntekijä voi myös opastaa pitkäjänteiseen talouden hallintaan. Kuva: Jukka Granström

Yllättikö niukkuus? Diakonia-avustuksena voi saada esimerkiksi maksusitoumuksen ruokakauppaan. Diakoniatyöntekijä voi myös opastaa pitkäjänteiseen talouden hallintaan. Kuva: Jukka Granström

Ajankohtaista

Kuka voi saada diakonia-avustusta?

Kirkon diakonia-avustus on tarkoitettu akuutteihin, odottamattomiin kriiseihin.

Diakoniatyössä kokonaisvaltaisen kohtaamisen osana voi olla myös taloudellinen avustaminen. Kuka voi saada diakonia-avustusta, Kilon alueen diakonissa Sari Aroheikki?

Diakonia-avustus on tarkoitettu tilanteisiin, joissa ihmisen elämässä on akuutti, odottamaton kriisi. Apua olisi hyvä hakea mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.

Miten avustusta haetaan?

Vastaanottoajan voi varata oman asuinalueensa seurakunnan diakoniatyöntekijöiltä. Ota mukaan selvitykset tuloista, menoista ja veloista, esimerkiksi sosiaalitoimiston viimeisin, tuore päätös.

Kuinka suuria avustukset ovat?

Avustukset ovat useimmiten pienehköjä, kuten muutaman kympin maksusitoumuksia ruokakauppaan. Diakonia-avustukset ovat viimesijaisia, mikä tarkoittaa sitä, että yhdessä asiakkaan kanssa keskustellaan taloudenhallintaan vaikuttavista tekijöistä ja katsotaan, että yhteiskunnan etuudet on haettu ja saatu.

Mitä muita talousavun keinoja diakoniatyöntekijällä on?

Voimme yhdessä asiakkaan kanssa sopia laskujen ja velkojen maksujärjestelyistä, ottaa yhteyttä sosiaalityöntekijään, Takuusäätiöön tai Velkaneuvontaan ja pitää verkostopalaverin. Voimme ylläpitää toivon näkökulmaa pitkäjänteisessä talouden tasapainottamisessa.

Kuka päättää diakonia-avustuksen myöntämisestä?

Pienissä avustuksissa päätöksen tekee työntekijä tai työpari, mutta vähän suuremmissa diakoniatiimi, usein yhdessä kirkkoheran kanssa. Noudatamme yhteisesti sovittuja avustusperiaatteita.

Kuinka paljon Leppävaaran seurakunta käyttää vuosittain diakonia-avustuksiin?

Avustusbudjetti on 18 000 euroa, eikä se aina riitä, sillä avun tarvitsijoita on paljon.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.