null Kukas siellä pötköttelee?

Sari Myllyharju, 24

Sari Myllyharju, 24

Kukas siellä pötköttelee?

Äidit ja esikoisvauvat kokoontuivat tiistaina 29.11. Ilolan seurakuntatalolle vauvaolkkariin.

Sari Myllyharju, 24

Mikä sai sinut tulemaan vauvaolkkariin?

— On mukava tavata toisia äitejä ja lapsia, sillä olen vasta saanut ensimmäisen lapseni. Matias täyttää joulukuun alkupuolella viisi kuukautta.

— Ennen olkkariin tuloamme tunsin Ilolasta lähinnä vain naapurimme, sillä muutimme tänne maaliskuussa. Huomasin olkkarin Tikkurilan seurakunnan tiedotteesta, joka tuli kotiin.

Mitä kokoontumisessa tapahtui?

— Askartelimme ja juttelimme vauvoista, heidän kasvustaan ja kehityksestään. Lapset ovat yksilöitä, kaikki eivät ala vaikkapa ryömiä samassa iässä. Eikä kaikki luettu välttämättä pidä paikkaansa oman vauvan kohdalla. Matiasta näyttävät nyt kiinnostavan lelut, etenkin helistimet ja peili.

Pisteillä 1–5, miten vauvaolkkari toimi?

— Annan 5 pistettä toisille äideille, vauvoille ja ohjaajille.


Sanna Koski, 27

Mikä sai sinut tulemaan vauvaolkkariin?

— Taisin löytää tämän vauvaolkkarin googlettamalla netistä. Olen käynyt vauvaolkkarissa nyt pari kuukautta. Meitä lähempänä olisi Ristipuron kerhohuoneisto, mutta Ilolan vauvaolkkarin alkamisaika kello 12.30 sopii meille paremmin. Saamme tehdä aamutoimet rauhassa, ja Aaron ehtii usein nukkua päiväunet ennen lähtöä.

Mitä kokoontumisessa tapahtui?

— Kahvittelimme, juttelimme lapsista, naisten jutuista ja arjen asioista. Parasta vauvaolkkarissa on yhdessä oleminen ja jutteleminen, siis se, että toiminta ei ole niin ohjattua kuin jossain muissa harrastuksissa, kuten vauvajumpassa tai -uinnissa.

Pisteillä 1–5, miten vauvaolkkari toimi?

— Annan 5 pistettä. Toivottavasti löydämme yhtä mukavaa tekemistä sen jälkeenkin, kun Aaron kolmen kuukauden kuluttua täyttää vuoden.


Hillevi Alm, 57

Mikä sai sinut tulemaan vauvaolkkariin?

— Olen tehnyt kohta 35 vuotta lapsityötä Tikkurilan seurakunnassa. Tänä vuonna toivoin Ilolaa työpaikakseni, sillä pääsen tänne kätevästi polkupyörällä kotoani Rekolasta. Pidän työparini kanssa päiväkerhoa, avointa päiväkerhoa ja vauvaolkkaria. Vauvaolkkari on minulle tämän syksyn tuttavuus.

Mitä kokoontumisessa tapahtui?

— Äidit kahvittelivat ja juttelivat. Jotkut vauvoista pötköttelivät lattialla. Askartelimme koristejoulukuusen. Pikku hartauden aiheena oli legenda joulukuusesta ja enkelistä. Vauvaolkkarissa on vähemmän väkeä kuin avoimessa päiväkerhossa. Toisaalta ei Ilolassa ole vauvojakaan niin paljon kuin joillakin muilla alueilla.

Pisteillä 1–5, miten vauvaolkkari toimi?

— Annan 5 pistettä hyvälle tunnelmalle. Äidit osallistuivat aktiivisesti askarteluihin ja keskusteluihin.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.