null Kukka hattuun!

Kukkahattutätiys ei ole sukupuolesta kiinni.

Kukkahattutätiys ei ole sukupuolesta kiinni.

Kukka hattuun!

Puhuitpa sitten monikulttuurisuuden, asiallisten käytöstapojen, luonnon tai lähikirjaston puolesta, saatat kuulla olevasi kukkahattutäti. Kukkahattutädittelystä on tullut lyömäase, jolla etenkin internetin keskustelupalstoilla tarkoitetaan, ettei nimittelyn kohdetta tarvitse ottaa vakavasti.

Kukkahattutädittelystä suivaantuneet kuvataiteen opiskelijat Jaana Ristola ja Pintandwefall-yhtyeen laulaja-kitaristinakin tunnettu Ninni Luhtasaari päättivät, että asialle on tehtävä jotakin. He loivat Kukkahattutäti.com-sivuston, jonka tarkoituksena on kääntää sanan merkitys positiiviseksi ja näyttää, ettei kukkahattutätiys ole kiinni iästä tai sukupuolesta.

Kukkahattutätiytensä voi osoittaa lähettämällä kuvan itsestään kukkahatussa. Sivustolle on vuoden aikana tullut jo yli 500 kuvaa kaikenlaisilta ihmisiltä, joista yksi on entinen maahanmuuttoministeri Astrid Thors. Hän, jos joku, on saanut kuulla kukkahattutädittelyä.

— Mieleemme ei edes juolahtanut, että voisimme pyytää Thorsia mukaan. Hän lähetti meille kuvansa ihan oma-aloitteisesti ja ehdotti itseään sivuston suojelijaksi, mihin suostuimme ilomielin, Ninni Luhtasaari kertoo.

Luhtasaaren mielestä kukkahattutätejä ei pidä halveksua, sillä he ovat tärkeitä tulevaisuuden kannalta.

— Kukkahattutätejä tarvitaan, sillä he valvovat ihmisoikeuksien toteutumista ja suojelevat maapalloa.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.