null Kunnia korkeuksissa

Puolalaiset pystyttivät maailman korkeimman Jeesus-patsaan.

Puolalaiset pystyttivät maailman korkeimman Jeesus-patsaan.

Kunnia korkeuksissa

78-vuotiaan puolalaisen pastorin Sylwester Zawadzkin päässä alkoi itää ajatus. 22 000 asukkaan pikkukaupunkiin Świebodziniin pitää saada Jeesus-patsas! Aluksi piirustuslaudalle hahmottui maltillisen kokoinen veistos, mutta pikkuhiljaa korkeutta tuli lisää, kunnes lopulta oltiin lähellä Rio de Janeiron kuuluisan Jeesus-patsaan mittoja.

Siinä vaiheessa pastori päätti, että Świebodziniin ei nouse mikään maltillinen monumentti. Eläkeläispappi keräsi rahaa ja valmisteli projektia viisi vuotta. Työn tuloksena nousi Puolan itälaitamille, lähelle Saksan rajaa maailman korkein Jeesus-patsas.

Ja kyllä: se on korkea. 33-vuotiaalla Jeesuksella on pituutta metri per vuosi eli 33 metriä. Vapahtajan päähän painettu kruunu on kolmemetrinen. Kädet ovat kuusimetriset, ja matka sormenpäästä sormenpäähän on 24 metriä. Painoa patsaalla on 470 tonnia.

Koko komeus pystytettiin puolalaiselle kaalipellolle ja sen verran korkean kukkulan päälle, että Świebodzinin Jeesus nousee 51 metrin korkeuteen. Viereen on rakennettu supermarket ja huoltoasema.

Urakka maksoi 1,5 miljoonaa dollaria. Patsaan pystytys hoitui yksityisten lahjoitusten turvin. Puolalaiset toivovat patsaasta valtavaa vetonaulaa ja turistien houkutinta Rio de Janeiron Jeesus-patsaan tapaan. Onhan puolalaisten pystyttämä versio kolme metriä korkeampi.

Paikallisten viranomaisten mukaan patsasta on käynyt ihmettelemässä jo yli 100 000 kävijää. Pastori Zawadzkin mielestä luku on paljon suurempi. Pastorilla on aiempaakin kokemusta rakennusurakoista, sillä pappistyönsä ohella hän on rakennuttanut kotikaupunkiinsa kaksi kirkkoa ja useita muita rakennuksia.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.