Kuunkuiskaajista tuttu Susan Aho laulattaa yleisöllä Suvivirttä Narinkkatorilla
Susan Aho laulaa ja soittaa haitaria Stadin suvivirsi -tapahtumassa.

Susan Aho laulaa ja soittaa haitaria Stadin suvivirsi -tapahtumassa.

Kuunkuiskaajista tuttu Susan Aho laulattaa yleisöllä Suvivirttä Narinkkatorilla

Mitä Suvivirsi merkitsee sinulle?

– Suvivirsi merkitsee nostalgiaa, kesää ja perinnettä. Tuntuisi kauhealta, jos sitä ei laulettaisi enää koulujen kevätjuhlissa. On hyvä, että jotkut asiat pysyvät tässä jatkuvasti muuttuvassa maailmassa.

Millaisia lauluja laulatat yleisöllä?

– Laulamme Johanna Hytin kanssa kaikille tuttuja kappaleita, kuten Kalliolle kukkulalle, Taivas on sininen ja valkoinen ja Soi kunniaksi Luojan. Säestän laulua haitarilla, Johanna sähköpianolla ja Topi Korhonen kitaralla.

Oletko aiemmin vetänyt yhteislaulutilaisuuksia?

– Olen säestänyt Sulasolin yhteislauluiltoja, jotka ovat olleet todella suosittuja. On hienoa, että tätä perinnettä pidetään yllä, sillä se on terapeuttista, puhdistavaa ja yhteisöllistä.

Miksi suosittu Kuunkuiskaajat-duo lopetti esiintymisensä?

– Päätimme Johannan kanssa lopettaa pari vuotta sitten, koska homma alkoi tuntua väkisin puurtamiselta. Kun voitimme Eurovision laulukilpailun Suomen karsinnan vuonna 2010, kasvoi kaikki liian suuriin mittoihin.

– Olen kuitenkin yhä mukana Värttinässä, jossa aloitin vuonna 1997. Bändi esiintyi alkuvuonna Kansallisoopperan Kalevalanmaassa, ja seuraavaksi teemme yhteiskeikkoja Palefacen kanssa. Varsinainen päivätyöni on jo 20 vuotta ollut nukketeatteri Sampossa, jonka esityksissä näyttelen ja soitan haitaria.

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää:

Kommentoi