Suvivirttä veisataan Tikkurilassa ulkona mieslaulajien johdolla
Arja Keräsessä Suvivirsi saa aikaan väristyksiä.

Suvivirttä veisataan Tikkurilassa ulkona mieslaulajien johdolla

Kulttuurituottaja Arja Keränen, miksi Vantaan kaupunki osallistuu seurakuntien kanssa järjestettävään Suvivirsi-tapahtumaan?

– Muutamia vuosia sitten huolestuttiin suvivirsiperinteen kyseenalaistamisesta ja oikeudesta laulaa tätä virttä. Kansallisoopperan taiteellinen johtaja Lilli Paasikivi aloitti Suvivirren lauluperinteen Töölön torilla niin, että Korson Mieslaulajat toimivat esilaulajina toria ympäröivien kerrostalojen ­parvekkeilta. Kulttuurijohtajamme osallistui tapahtumaan ja kysyi Paasikiveltä luvan kopioida tapahtuma Vantaalle.

Mitä muuta ohjelmassa on kuin virsi yhteislauluna?

– Kaupunginjohtaja Ritva Viljanen lukee kesäisen tervehdyksen kaupunkilaisilleen, ja Tikkurilan seurakunnan pappi Terhi Viljanen seurakuntalaisilleen. Kaupunki vastaa esiintyjistä ja tekniikasta. Seurakunta jakaa mehua ja laulunsanoja. Tapahtumaan toivotetaan lämpimästi tervetulleiksi kaikki, jotka haluavat laulaa tai fiilistellä Suvivirren tunnelmissa.

Minkälaisia tuntoja Suvivirsi sinussa herättää?

– Väristyksiä! Iho menee kananlihalle. Minulla on ihania muistoja koulun kevätjuhlista, kun pukeuduin uuteen kevätmekkoon ja kiiltonahkakenkiin ja myöhemmin korkkareihin. Äiti auttoi laittamaan hiukset kauniisti. Ilmassa leijui jännitys koulutodistuksesta ja omista kuoroesiintymisistä. Suvivirrestä kesäloma vihdoin käynnistyi iloisena ja vähän haikeana, kun piti jättää koulukaverit ja jotkut opettajat.