null Kymmenvuotias tyttö etsii isäänsä

Kymmenvuotias tyttö etsii isäänsä

Leena Valmu: Veera tiellä. WSOY 2010.

Leena Valmu: Veera tiellä. WSOY 2010.

on kirjoittanut kertomuksen kymmenvuotiaasta tytöstä, joka jää ilman vanhempia. Veera on elänyt koko ikänsä äitinsä kanssa kahdestaan, mutta sitten äiti sairastuu ja kuolee munuaissyöpään.

Kaikki sukulaiset ovat kiireisiä, eivätkä he pysty ottamaan kasvatettavakseen neljäsluokkalaista perheetöntä tyttöä. Niinpä Veera lähtee enonsa luota Espoosta pienien vihjeiden perusteella yksin Lappiin etsimään isäänsä, joka ei edes tiedä tyttärensä olemassaolosta.

Lapsen ajatukset on hienosti kuvattu. Veera törmää matkansa varrella mitä erilaisimpiin ihmisiin, jotka ovat kaikki jollakin tavalla persoonallisia. Erityisesti Veeran vanha dementoitunut isotäti Elsa ja ystävällinen maalaispoika Akseli ovat hyvin kehiteltyjä henkilöhahmoja.

Kirjassa on rankka aihe, mutta tarina on kerrottu melko positiivisesti ja paikoin huumoria-kin löytyy. Suurimmaksi osaksi ja erityisesti loppua kohden tarina on oikeastaan onnellinen. Vaikka Veera tiellä kertoo kymmenvuotiaasta tytöstä, voi sitä mielihyvin suositella vanhemmillekin lukijoille.

Jaa tämä artikkeli: