Kysyn vaan: Löytyvätkö seurakuntien kadonneet varaustiedot?

Kysyn vaan: Löytyvätkö seurakuntien kadonneet varaustiedot?

Vantaan seurakuntien tilaisuuksien varausjärjestelmään tuli vikaa, ja keskiviikkona 21.8. ja torstaina 22.8. tehdyt varaukset pyyhkiytyivät pois. Katosivatko tiedot kokonaan, Vantaan seurakuntien rekisteripäällikkö Emilia Launonen?

– Sähköisessä kalenterijärjestelmässä, jonka kautta varataan sekä tilat että työntekijät, oli kaksi ongelmaa yhtä aikaa. Järjestelmätoimittajasta johtuvasta syystä kahden päivän aikana tallennetut tiedot hävisivät järjestelmästä, eivätkä ne siirtyneet varmuuskopiolle. Meille kerrottiin, että tietoja on todennäköisesti mahdoton palauttaa.

Mitä häiriö tarkoittaa?

– Ongelma koskee 21.–22.8. tehtyjä tilojen ja työntekijöiden varauksia eli lähinnä tuolloin varattuja kasteita, häitä ja hautajaisia. Niitä ei ole sähköisessä kalenterissa.

Löytyykö varauksista muita tietoja?

– Päivystävien pappien ja virastojen työntekijöiden kännyköistä tarkistetaan noiden kahden päivän puhelutiedot. Monet tekivät merkintöjä myös paperikalentereihin. Esimerkiksi seurakuntien hautatoimistossa on käytössä myös perinteinen paperinen kalenteri. Pyrimme tavoittamaan kaikki 21.–22.8. varauksia tehneet ja varmistamaan, että varaukset ovat kunnossa.

Tarvitseeko seurakunnissa kyseisinä päivinä asioineiden tehdä itse mitään?

– Pyydämme kaiken varalta heitä, jotka kyseisinä päivinä tekivät varauksia, ottamaan yhteyttä samaan paikkaan, jossa tuolloin asioivat. Jos seurakunnasta on jo otettu yhteyttä ja varaus varmistettu, asia on kunnossa eikä heidän tarvitse ottaa enää yhteyttä. Pahoittelemme kovasti tätä hämminkiä.

Jaa tämä artikkeli: