Kysyn vaan: Miksi haluat ostaa Vaaralan kirkon?

Kysyn vaan: Miksi haluat ostaa Vaaralan kirkon?

Vantaan seurakunnat on päättänyt luopua huonokuntoisesta Vaaralan kirkosta. Nyt siitä on kuitenkin tehty ostotarjous, jota käsiteltiin ensimmäisen kerran yhteisessä kirkkoneuvostossa 22.5. Miksi haluat ostaa kirkon, diplomi-insinööri Seppo Vihinen?

– Olen ollut Vaaralassa vuosia yrittäjänä ja asunutkin jonkin aikaa näköetäisyydellä kirkosta. Se on hauska maamerkki ja ansaitsee tulla säilytetyksi.

Uskotko, että kirkosta saa vielä käyttökelpoisen? Miten?

– Kirkkosali on tarkoitus saada ensimmäisenä käyttökuntoon. Meillä hankkeen puuhamiehillä on yhteydet rakennusalan osaajiin. Sisäilmaongelmat ovat tulleet tutuiksi työni kautta.

– Kirkon purkaminen ei ole ainoa vaihtoehto. Sen muuttaminen monikäyttötilaksi lienee kaikille osapuolille sopiva ratkaisu. Ilmanvaihdon ratkaisuissa sekä vaurioituneiden seinä- ja kattorakenteiden uusimisessa on paljon työtä.

Olet ilmoittanut ostavasi kirkon perustettavan yrityksen lukuun. Millainen yritys se olisi?

– Tarkoituksemme on perustaa kiinteistöyhtiö Vaaralan Kirkkokuja rakennuksen omistusta ja hallinnointia varten.

Vaaralan kirkko on ollut tärkeä alueen asukkaille ja erityisesti nuorille. Miten asukkaat ovat hankkeessa mukana?

– Pohdimme Vaarala-seurassa keinoja kirkon säilyttämiseksi, mutta seuralla ei ollut varaa kirkkoon. Nuorten aktiivisuus on ollut ihailtavaa. Toivottavasti asiat etenevät niin, että syksyllä nuoret pääsevät taas kokoontumaan Kirkkokujalla. Sähköposti vaaralan.kirkkokuja@gmail.com on avattu, jotta alueen asukkaat voivat pitää yhteyttä.

– Päätyöni puitteissa pidän koulutuksia, nyt vuokratiloissa kuten Heurekassa. Osa näistä voidaan jatkossa hoitaa Kirkkokujalla. Näin saamme osan ylläpitokuluista katettua. Voimme tarjota kokoustilaa myös vuokralle. Aikatauluarvioita emme vielä esitä, kun edes seurakuntayhtymän myyntipäätös ei ole varma.

Jaa tämä artikkeli: