null Kysyn vaan: Miten Kulomäen metsän hoitotöihin voi vaikuttaa?

Kysyn vaan: Miten Kulomäen metsän hoitotöihin voi vaikuttaa?

Vantaan ja Helsingin seurakuntien yhdessä omistamassa Kulomäen metsässä aloitetaan metsänhoitotyöt kesällä. Voivatko vantaalaiset vaikuttaa siihen, millainen virkistyskäytössä olevasta metsästä tulee, Vantaan seurakuntien hautaustoimen päällikkö Minna Aho?

– Netissä on meneillään kysely, johon voi vastata 2.3. mennessä. Se on osoitteessa www.innofor.fi/vantaa. Asolan seurakuntatalolla järjestetään 20.3. klo 17 asukasilta, jonne kiinnostuneet ovat tervetulleita kuulemaan lisää ja keskustelemaan.

Millaisiin asioihin asukkaat voivat vaikuttaa?

– Jos on esimerkiksi paikkoja, jotka metsän käyttäjät haluavat säilyttää, pyrimme siellä tekemään vähemmän hoitotöitä. Toisaalta, jos johonkin toivotaan vaikka uusia polkuja, voimme hoitotöillä avata reittejä. Rajanaapureilla voi olla toiveita joidenkin puiden poistamisesta tai säilyttämisestä.

Millaisia hoitotöitä metsässä tehdään?

– Harvennetaan puita ja ryteikköjä. Raivataan kaatuneita puita pois. Metsässä ei ole tehty hoitotöitä 10–15 vuoteen, joten tarvetta on.

Muuttuuko metsän yleisilme?

– Metsään tulee lisää valoa ja liikkuminen helpottuu. Helppokulkuisempana metsästä tulee myös turvallisempi.

Mitä metsänhoitotöillä tavoitellaan?

– Harvennuksilla annetaan pienille puille lisää kasvutilaa. Puita poistetaan, jotta metsä säilyisi terveempänä ja sen rakenne pysyisi monipuolisena.

Kuinka isoa aluetta hoitotyöt koskevat ja kauanko ne kestävät?

– Työt jakautuvat neljälle vuodelle 2014–2017. Sinä aikana käydään läpi noin 100 hehtaaria metsää, joka rajautuu pohjoisessa Kulomäkeen, idässä Asolaan ja etelässä Leinelään.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.