null Lähetystyötä ilman syrjintää

Lähetystyötä ilman syrjintää

Helsinkiläinen Juhani Ketomäki esitti näkemyksiään kirkon uudistajien Tulkaa kaikki -liikkeestä ja lähetystyöstä (VL 11.10.). Hänen väitteensä lehdessä olivat kohtuullisen lieviä verrattuina niihin henkilökohtaisiin loukkauksiin, joita hän on jo aiemmin lähettänyt minulle sähköpostiini. Vantaan Tulkaa kaikki -kirkkovaltuustoryhmän puheenjohtajana vastaan niihin Ketomäen julkisiin väitteisiin, joita voin kommentoida asiapohjalta.

Pitää paikkansa, että lähetysjärjestö Sanansaattajat ei ole osallistunut Älä alistu -kampanjaan, joka ei tosin ole lainkaan ollut lähetysrahoja koskevan päätöksenteon pohjalla Vantaalla. Olemme päätöksissämme edellyttäneet ainoastaan, että rahoja hakeva lähetysjärjestö hyväksyy ongelmitta kirkkomme pappisviran eikä levitä maailmalle naisia tai seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä syrjiviä oppeja.

Pitää paikkansa, että Sanansaattajat hyväksyy naispappeuden. Homoseksuaaleista Sanansaattajat sitä vastoin opettaa, että samaa sukupuolta olevien parisuhteessa elävä henkilö ei ole kristitty, vaan ”jumalaton eli Jumalasta piittaamaton ihminen”, jossa ”kaikki ei ole kunnossa” ja jonka ”Jumala on hylännyt toteuttamaan näitä himojaan”. Homoseksuaalisuus on, eräiden muiden ”syntien” ohessa, Sanansaattajien mukaan ”esimerkki siitä pahuudesta, jota ilman Jumalaa elävä ihminen harrastaa ja joka lopulta vie hänet tuhoon”. Tämä radioitu raamattuopetus on kuunneltavissa muun muassa Sanansaattajien nettisivuilla.

Tällaista puhetta omasta perheestäni joudun eräiden ”kirkon virallisten lähetysjärjestöjen” suunnasta kuuntelemaan. Tällaisten oppien levitystä emme luottamushenkilöinä halua rahallisesti tukea vantaalaisten kirkollisverorahoilla.

”Jos ei keksitä muuta keinoa toisin ajattelevien nitistämiseksi, otetaan heiltä ainakin rahat pois”, Ketomäki luonnehtii toimintaamme. Emme pyri nitistämään syrjiviä oppeja levittäviä lähetysjärjestöjä, vaikka toivommekin, etteivät ne aiheuttaisi ihmisille enempää kärsimystä. Emme vain usko, että vantaalaisten kirkon jäsenten enemmistö haluaa tällaista julistusta rahoittaa.

Leena Andell, Maire Hovattala, Leena Kaseva, Riitta Kettunen ja Marja-Leena Suutari syyttävät meitä yrityksestä lopettaa lähetystyö. He tietänevät väitteensä totuudenvastaiseksi: rahoitusta ei ole lainkaan vähennetty, vaan se on suunnattu entistä harkitummin sellaisille lähetysjärjestöille, jotka levittävät sanomaa Jumalan rakkaudesta ketään syrjimättä, jokaisen ihmisarvoa kunnioittaen.

Johanna Korhonen
kirkolliskokousedustaja, Tulkaa kaikki -ryhmä, Vantaa

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.