null Lampaan turva

Lampaan turva

Laskettuaan ulos kaikki lampaansa hän kulkee niiden edellä, ja lampaat seuraavat häntä, koska ne tuntevat hänen äänensä. Joh. 10:4

Olin vuosia sitten Israelissa. Päivän ohjelmaan kuului kiipeäminen korkean vuoren huipulle. Vuoren päällä oli vanhan linnan rauniot, ja sieltä oli mahtavat näköalat. Rinnettä ylös kiersi mutkikas lammaspolku.

Pyöräretkestä väsyneenä olisi mieleni tehnyt mennä suoraan ylös huipulle eikä kiertää nauhamaisia polkuja. Kiltisti kuitenkin seurasin matkanjohtajaamme ja sain iloita paikallisten ihmisten kohtaamisesta polun varrella sekä turvallisesta reitistä kivikkoisen oikopolun sijaan.

Käyttäydymme usein samalla tavalla kuin minä vuorelle kiivetessäni. Haluamme kaiken heti ja olemme kovin itsepäisiä, kun kuvittelemme tietävämme, mikä meille on parasta. Kiukuttelemme, koska toiveemme eivät täyty juuri silloin kuin haluaisimme.

Päivän tekstissä Jeesus vertaa itseään Hyvään Paimeneen. Kun seuraamme Jeesusta, vaatii se ehkä kärsivällisyyttä, mutta voimme olla varmoja, että hän suojelee ja yllättää. Hän tietää parhaan tien kulkea. On hyvä välillä pysähtyä miettimään, tunnemmeko oikeasti Jeesuksen vai olemmeko liian kiireisiä tai huolestuneita kuullaksemme hänen lempeän ohjaavan äänensä.

Olen kuullut, että pelätessään lammas ei pysty liikkumaan. Vasta kun paimen tulee ja kantaa lampaan turvaan, se rauhoittuu. Voimme luottaa tänäänkin siihen, että kun lankeamme syntiin ja pelkäämme, Ihmisten Paimen ottaa meidät syliin.

Ensi sunnuntai on 2. sunnuntai pääsiäisestä. Sen aihe on Hyvä Paimen. Alttarilla on valkoinen liina ja neljä kynttilää. Päivän raamatuntekstit ovat Ps. 23, Miika 7:14–20, Hepr. 13:20–21 ja Joh. 10:1–10.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.