null Lanttulaatikko ja lentoturvallisuus

Tule hyvä torttu mukaan matkustamoon.

Tule hyvä torttu mukaan matkustamoon.

Lanttulaatikko ja lentoturvallisuus

Kaikkien joulun lentomatkustajien mieltä askarruttava kysymys on: ”Saako niitä jouluruokia viedä lentokoneeseen?”

No, ei saa, ainakaan matkustamoon. Kiristyneiden turvaohjeiden seurauksena suositellaan kaiken pöperön pakkaamista ruumaan meneviin matkatavaroihin. Ohjeiden laatijat eivät ilmeisesti ole konsultoineet lentäviä kansalaisia.

Jokainenhan tietää, mitä siitä seuraa, kun pakataan vaikkapa lanttu- ja perunalaatikko samaan matkalaukkuun joulun juhlavaatteiden kanssa. Kun kone saapuu perille, laukut ovatkin ihan jossain muualla päin maailmaa. Ja niin ovat myös laatikot. Sukulaisten kanssa vietetään siis joulua niissä ainoissa vaatteissa, jotka olivat päällä matkan aikana — ja ilman laatikoita.

Jos laukut kuitenkin sattuisivat tulemaan samaan paikkaan ja samaan aikaan matkustajan kanssa, liukuhihnat, pakkaaminen ja muu vatkulointi on saanut aikaiseksi sen, että matkalaukusta löytyy haiseva perinneruokien ja vaatekappaleiden sekasotku, ja lopputulos on taas sama.

Onneksi käsimatkatavaroissa saa kuljettaa joulutorttuja, vaikka niissä olisikin hieman hilloa. Tuliaisissa kannattaa siis panostaa kahvileipiin.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.